Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Salariu minim special, pentru bugetari, mai mare faţă de cel din mediul privat. Idee fără precedent în legea salarizării

Publicat

bugetari

bugetariGuvernul Grindeanu intenționează să introducă o măsură fără precedent în legea salarizării unitare, promisă să intre în vigoare în a doua parte a acestui an. Practic, Executivul îi împarte pe români în două categorii – bugetari și angajați de rangul doi – și inventează un regim preferențial pentru cei care lucrează la stat.

Guvernul Grindeanu inventează un salariu minim special pentru bugetari, cu 300 de lei mai mare decât cel plătit în mediul privat, potrivit unui draft al legii salarizării apărut marți în presă.

Astfel, cel mai mic salariu brut din sectorul public este pregătit să fie 1.750 lei chiar din ianuarie 2018, iar bugetarii să beneficieze ulterior, până în 2020 inclusiv, de o creștere medie salarială de circa 56%.

Astfel, bugetarii sunt considerați angajați de rang întâi în România, în timp ce restul salariaților, care duc greul economiei și le plătesc acestora salariile prin taxe, sunt lăsați în voia patronilor. Noul proiect este complet diferit de toate celelalte variante, inclusiv de cel elaborat în Guvernul Ponta, potrivit profit.ro.

Creșterea salarială în sectorul bugetar va fi diferențiată în funcție de salariul fiecăruia. Guvernul vrea însă ca salariul minim din sectorul public să fie peste salariul minim pe economie aplicat și în sectorul privat.

Între 1.750 de lei și 4.000 de lei vor fi creșteri substanțiale, între 4.000 de lei și 7.000 lei vor fi acordate creșteri doar pentru a putea menține încadrarea în ierarhie, iar pentru salarii de peste 7.000 de lei vor fi creșteri foarte mici (de maximum 3%) sau deloc, conform datelor draftului Legii salarizării unitare în sistemul bugetar.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax