Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Salvamontiștii din Alba nu au avut liniște de sărbători. Zeci de accidente pe pârtiile de la Arieșeni și Șureanu, turişti rătăciţi şi cu leziuni grave

Publicat

salvamont, ranit pe partie Iarna a venit cu zăpadă, dar și cu zeci de intervenții ale echipelor de Salvamont din județul Alba. În ultimele 30 de zile, în stațiunile montane din județul Alba au fost sesizate 70 de cazuri de turişti rătăciți sau răniţi. Potrivit salvamontiștilor, comportamentul turiștilor, mai ales în zilele de sărbătoare când stațiunile au fost pline, nu a fost unul tocmai adecvat și, din cauza neatenției și a nepăsării, a rezultat numărul mare de răniți.

Zilele de vacanță și de relaxare s-au transformat în suferință pentru zeci de turiști aflați în stațiunile montane din județul Alba. Echipa Salvamont Alba care este prezentă la Arieșeni pe pârtiile Vârtop 1 și 2 a avut, în ultimele 30 de zile, 56 de intervenții.

Au fost sesizate două cazuri de traumatisme de coloană vertebrală, 7 cazuri de traumatisme craniene, din care un caz cu amnezie retrogradă.
Nici fracturile nu lipsit în zilele de sărbătoare și au fost sesizate 22 de cazuri de fracturi la membrele inferioare și superioare.

Samvamontiștii au fost chemați să intervină chiar în noaptea de Revelion, la ora 2.00, la o cabană, pentru că unul din petrecăreți și-a luxat și fracturat peroneul.

Alte sesizări au fost pentru cinci persoane rătăcite, dar și entorse, plăgi sau escoriații.

Toate aceste cazuri au fost sesizate la Arieșeni, unde, potrivit salvamontiștilor, turiștii au avut un comportament destul de neglijent. Au fost neatenți și de multe ori nepăsători cu cei din jur, lucruri care au dus la provocarea numeroaselor accidente.

Nici la Șureanu nu a fost liniște și pace, însă din fericire numărul răniților din ultimele 30 de zile a fost mai mic, doar de 14.

Vezi şi Zăpadă excelentă pe pârtiile din Șureanu, Arieșeni și Păltiniș. Ce trebuie să știi dacă mergi în weekend la munte

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax