Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consultaţii juridice pe teme notariale, gratuite, la Alba Iulia. „Ziua Porţilor Deschise” la Camerele Notarilor Publici. PROGRAM

Publicat

notar Sâmbătă, 9 mai, la Alba Iulia, cei interesaţi vor putea afla gratuit informaţii pe teme notariale. Acţiunea face parte din evenimentul “Ziua Porţilor Deschise” la Camerele Notarilor Publici, secţiile principale şi secundare judeţene.

Sediul din Alba Iulia se află pe strada Ferdinand I, nr. 38A, iar programul de acordare a consultaţiilor va fi între orele 9.00 şi 13.00.

Publicul va putea afla detalii despre procedura succesorală notarială, lichidarea pasivului succesoral, cu acordul tuturor moştenitorilor, procedura divorţului, redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic, autentificarea înscrisurilor, legalizarea copiilor de pe înscrisuri, efectuarea şi legalizarea traducerilor, eliberarea de duplicate de pe acte, numirea custodelui sau a curatorului special, primirea în depozit a bunurilor, înscrisurilor şi documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral, a precizat purtătorul de cuvânt al Camerei Notarilor Publici Alba, Dan Doţiu.

Acţiunea “Zilele Porţilor Deschise” se va desfăşura în mai multe oraşe: Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Alba Iulia, Deva, Sibiu, Bacău, Piatra Neamţ, Oneşti, Braşov, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Bistriţa, Baia Mare, Zalău, Constanţa, Tulcea, Craiova, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu Severin, Slatina, Galaţi, Focşani, Iaşi, Vaslui, Oradea, Satu-Mare, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, Suceava, Târgu-Mureş, Miercurea-Ciuc, Timişoara, Arad, Reşiţa.

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – InfoCons (A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons) a încheiat un Protocol de Colaborare cu Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR), ce are ca obiect consultarea și susținerea reciprocă în inițierea și derularea de programe și campanii de educare și informare a cetățenilor în calitate lor de consumatori, cu implicații puternice la nivel social.

Astfel, A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons și UNNPR au în vedere derularea de proiecte comune care vor include înființarea unui Centru Național de Informare a cetățenilor în domeniu notarial, precum și realizarea unei Campanii naționale de consiliere, informare și educare a cetățenilor cu privire la teme de interes public din domeniul notarial.

Ca prim pas în implementarea acestui Protocol, UNNPR va organiza sâmbătă, 9 mai, acțiunea “Zilele porților deschise” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale și sediile secundare județene, prilej cu care notarii publici vor oferi publicului consultații juridice pe teme notariale.

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România este organizaţia profesională a notarilor publici din România, care exercită atribuţiile prevăzute de lege şi de statut pentru apărarea intereselor membrilor săi, a prestigiului profesiei de notar public și urmăreşte respectarea normelor Codului deontologic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax