Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Festivalul Luminii la Alba Iulia. O lume feerică construită din gulguțe, expoziție foto și schimb de cărți în fața Obeliscului

Publicat

10718814_10152891976562176_1616875657_o Sâmbătă seara, între orele 19.30-21.30, în fața Obeliscului de la Poarta III a Cetății va avea loc Festivalul Luminii. Cercetașii din Alba Iulia își propun ca a treia oară să fie cu noroc, având în vedere că au mai fost încă două încercări în acest an de organizare a evenimentului, dar vremea nu a fost de partea lor. La a treia încercare își doresc să creeze pentru albaiulieni o ambianță care să îi ajute să se deconecteze preț de câteva minute de agitația cotidiană și să intre într-o lume feerică, construită din gulguțe.

La Festivalul Luminii vizitatorii vor avea parte de forme din gulguțe colorate, o expoziție foto în aer liber cu cei 20 de ani de poveste ai grupului de cercetași, o gulguță imensă unde fiecare poate completa răsunsul la întrebarea „Care sunt lucrurile mărunte care îți fac ziua mai bună?”, dar și alte activități care vor completa această lume de poveste.

Anul acesta va exista la Festivalul Luminii și un schimb liber cu cărți, pentru că și cărțile sunt un mod de a ieși din cotidian, intenţia cercetaşilor fiind de a încuraja lectura, ca mod de a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte.

Asfel, cercetașii vă invită să veniți la festival cu o carte (sau mai multe) pe care să o donați, putând alege în schimbul ei oricare alta din cele donate de ceilalți. Cartea trebuie împachetată în hârtie, pentru a nu fi vizibile coperta, titlul sau autorul.

Pe hârtia de împachetat pot fi scrise detalii despre ceea ce vi s-a părut mai interesant din cartea respectivă. Poate fi un citat, o părere personală, chiar și motivul pentru care dăruiți cartea.

Festivalul Luminii a apărut la idee în 2004 la Cluj, urmând ca în 2008 să se extindă la nivel național, evenimentul devenind unul sincron.

La Alba Iulia, festivalul a ajuns la a V-a ediție. Inițial fost programat să se desfășoare pe data de 17 mai, dar din cauza condițiilor meteo, doar o parte din locațiile din țară au reușit să realizeze festivalul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax