Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Gala de premiere a Concursului de arhitectură „Amenajare Camping” şi lansare de carte la Alba Iulia, de Ziua Mondială a Turismului

Publicat

camping2 Sâmbătă, de Ziua Mondială a Turismului la Alba Iulia va avea loc Gala de premiere a Concursului de arhitectură „Amenajare Camping” şi lansarea cărţii ,,Valorificarea turistică a patrimoniului material şi imaterial din judeţul Alba”. În cadrul concursului arhitecţi, urbanişti şi studenţi au avut de amenajat campingurile din Luncile Prigoanei, comuna Şugag şi din comuna Rimetea. Cele două evenimente vor avea loc la Galeriile Poarta a III-a, începând cu orele 12.30.

„Amenajare Camping” este un concurs de proiecte ce s-a adresat arhitecţilor, urbaniştilor, dar şi studenţilor. Concursul a vizat amenajarea campingurilor din Luncile Prigoanei, comuna Şugag şi din comuna Rimetea. Prin concurs s-a urmărit conştientizarea administraţiilor locale, a comunităţilor locale şi a profesioniştilor din domeniul arhitecturii şi urbanismului asupra necesităţii de a păstra identitatea acestor locuri, arătând că se poate face dezvoltare în armonie cu natura şi cu tradiţiile locale.

coperta carte Ziua turismului Cartea ,,Valorificarea turistică a patrimoniului material şi imaterial din judeţul Alba,, îl are ca autor pe inginerul Alexandru Borza, fiul renumitului academician Alkexandru Borza. Este un istoric al dezvoltării turismului cultural pe meleagurile judeţului Alba aducând în atenţia publică trasee culturale importante şi patrimoniul material şi imaterial aflat de-a lungul acestor trasee. Ediţia este ingrijită şi actualizată de către prof. univ. dr. Nicolae Lupu de la Academia de studii economice din Bucureşti.

Ziua de 27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului. A fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980. Scopul celebrării Zilei Mondiale a Turismului este de a determina comunitatea internaţională să conştientizeze importanţa turismului şi valorilor pe care acesta le poartă – cele culturale, sociale, politice şi economice. Tema din acest an este ,,Turismul şi dezvoltarea comunităţii”.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax