Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Mamut Bike Race 2016. Peste 200 de participanţi înscrişi. PROGRAMUL și premiile competiţiei de ciclism de la Alba Iulia

Publicat

bicicleta bike racePeste 200 de persoane s-au înscris până acum la competiţia de mountain-bike cross-country, din weekend, de pe dealul Mamut. Concursul începe sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 10.30.

Mamut Bike Race 2016, concurs de mountain-bike cross-country, destinat în principal sportivilor amatori, începători sau avansați, suficient de bine pregătiți în abordarea traseelor montane. Astfel, sâmbătă, 10 septembrie, la Alba Iulia se va desfășura cea de-a doua ediție a concursului de ciclism, la care s-au înscris până acum peste 200 de participanți, iar 160 au şi confirmat déjà participarea.

Concursul din acest an, organizat de Bicheru Cycling în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, se va desfășura pe două trasee:

traseu scurt (accesibil sportivilor începători), cu o lungime de aproximativ 30 km și o diferență de nivel pozitivă de maxim 1.000 m, considerat de dificultate medie.

traseu lung (accesibil sportivilor avansați), cu o lungime de aproximativ 50 km și o diferență de nivel pozitivă de maxim 1.800 m, considerat de dificultate sporită (trece prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii, la altitudine 920 m)

„La ediția din acest an am considerat necesară introducerea unui traseu mai lung, de dificultate mai ridicată, pentru sportivii amatori mai bine pregătiți, precum și pentru sportivii legitimați la cluburi sportive. Cele două trasee sunt adaptate cerințelor sportivilor amatori și profesioniști, fiecare dintre participanți putând alege în funcție de condiția fizică și nivelul propriu de pregătire”, transmit reprezentanții Asociației Bicheru Cycling.

Evenimentul, programat pentru data de 10 septembrie, este o competiție outdoor desfășurată în mare parte prin pădurea din apropierea municipiului Alba Iulia. Traseele vor include zone de asfalt (noua pistă de biciclete), pământ, pietriș, bolovăniș și iarbă (drumuri forestiere și poteci turistice). Parcurgând traseul concurenții vor ajunge în zone de belvedere asupra orașului, cât și pe vârful Mamut (altitudine 765 m), cu o excelentă panoramă înspre Pietrele Ampoiței și Piatra Craivii. Traseul lung este mai provocator, trece prin cătune izolate, ajungând pe Dealul Stânii (altitudine 920 m). În zilele senine de toamnă se deschid privirii perspective de neuitat înspre Valea Mureșului și Carpații Meridionali. Desfășurarea evenimentului are loc cu plecare de la baza de agrement din zona Mamut, construită pentru a oferi albaiulienilor şi turiştilor un spaţiu amenajat pentru picnic şi recreere.

Până în 7 septembrie (termenul limită pentru înscrierea online), în concurs erau anunţaţi să participe 225 de pasionaţi de sportul pe mountain bike. Se mai pot face înscrieri la locul de desfășurare a evenimentului, respectiv la baza de agrement din zona Mamut, iar taxa de participare va fi de 80 lei.

Concurenții de la traseul scurt se pot înscrie în următoarele categorii:

– Masculin (14-18 ani, 19-29 ani, 30-39 ani, 40+),

– Feminin (14-29 ani, 30+),

– Family Open (copil 9-13 ani, însoțit de un părinte)

La traseul lung există următoarele categorii:

– Masculin (19-34 ani, 35+)

– Feminin (19+)

Se fac clasamente pentru categoriile specificate, precum și un clasament general. Se premiază primii trei clasați la fiecare categorie. Se acordă premii în bani, diplome și medalii, precum și eventuale produse oferite de către sponsori și parteneri.

„Programul de desfășurare a fost afișat pe site-ul dedicat evenimentului. Încurajăm înscrierile online și sperăm să putem evita astfel aglomerația la punctele de înscriere care vor fi amenajate în ziua concursului. Ne străduim să oferim surprize plăcute tuturor participanților, încurajăm competiția și am decis creșterea fondului de premiere față de prima ediție. Invităm toți participanții la tura organizată duminică, ciclismul însemnând socializare și fair-play, nu doar competiție. Mulțumim partenerilor, sponsorilor și colaboratorilor care fac posibilă desfășurarea evenimentului. Ne vedem la Start!”, au transmis reprezentanții echipei Bicheru Cycling.

Program Mamut Bike Race 2016:

Joi, 8 septembrie

Orele 18:00 – 20:00 Ridicare pachete de concurs, înscrieri la fața locului

Vineri, 9 septembrie

Orele 18:00 – 20:00 Ridicare pachete de concurs, înscrieri la fața locului

Sâmbătă, 10 septembrie – ziua concursului

Orele 8:00 – 9:30 Ridicare pachete de concurs, înscrieri la fața locului

Orele 9:30 – 10:00 Ședință tehnică cu toți participanții

Ora 10:15 Alinierea concurenților traseu lung la start

Ora 10:30 Start – traseu lung 50 Km

Ora 11:15 Alinierea concurenților traseu scurt la start

Ora 11:30 Start – traseu scurt 30 Km

Ora 12:45 Așteptarea primilor concurenți

Ora 15:30 Premierea

În funcție de numărul participanților și de condițiile meteorologice la data și locul concursului, programul prezentat poate fi modificat. După 6 ore de la Start (traseu lung), respectiv 5 ore de la start (traseu scurt), concurenții care nu au ajuns la sosire vor fi considerați descalificați.

Duminică, 11 septembrie – tură de socializare

Ora 8:30 Întâlnire în parcarea din fața stadionului „Cetate”

Ora 8:45 Deplasare cu mașinile în comuna Ighiu

Ora 9:15 Plecare pe traseu

În funcție de numărul de participanți se va pleca într-una sau două grupe. Timp de parcurgere – maxim 5 ore.

Premii Mamut Bike Race 2016:

Premii traseu lung (trei categorii):

– locul I: 700 lei, produse, medalie și diplomă

– locul II: 500 lei, produse, medalie și diplomă

– locul III: 300 lei, produse, medalie și diplomă

Premii traseu scurt (7 categorii):

– locul I: 400 lei, produse, medalie și diplomă

– locul II: 250 lei, produse, medalie și diplomă

– locul III: 100 lei, produse, medalie și diplomă

Detalii suplimentare se pot obține pe site-ul competiției, respectiv pe pagina de facebook dedicată evenimentului.

Organizatorii evenimentului sunt „Bicheru Cycling”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax