Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SÂMBĂTĂ: „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață”. Călătorie în timp cu personaje istorice – Mihai Viteazul, Horea și mulți alții

Publicat

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia organizează sâmbătă, 17 mai 2014, a V-a ediție a evenimentului „Noaptea Muzeelor. Noaptea în care istoria prinde viață”. Noaptea Muzeelor este un eveniment inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța în anul 2005. La această manifestare, patronată de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (CIM), participă peste 3.000 de muzee din Europa. Muzeul din Alba Iulia este unul dintre cele peste 100 de muzee din România care participă la eveniment. În acest an, în „Noaptea Muzeelor” va fi deschisă și Sala Unirii.

La Alba Iulia, Noaptea Muzeelor a reușit să atragă an de an un public tot mai numeros, anul trecut nu mai puțin de 7.000 persoane au trecut pragul muzeului. De remarcat conceptul special pe care muzeul albaiulian l-a dat evenimentului, Noaptea în care istoria prinde viață, tocmai în ideea de a pune în valoare atât patrimoniul expozițional de care dispune, dar și impresionanta istorie a județului Alba și a orașului Alba Iulia.

Timp de câteva ore vizitatorii au ocazia să facă o adevărată călătorie în timp, în care să parcurgă importante pagini din istoria acestor meleaguri. Asta deoarece de acum celebrele Personaje Istorice, întruchipate de angajații muzeului și voluntari vor da viață expoziției de bază a muzeului. Astfel, personalități din istoria românilor, precum Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, regii României Mari, Ferdinand și Maria sau primul primar român al orașului Alba Iulia, Camil Velican vor putea fi întâlnite de cei prezenți. De asemenea, Legiunea a XIII-a Gemina de la Apulum și Lupii Apoulonului, două proiecte de mare succes ale Muzeului Național al Unirii, vor însufleți și ele atmosfera.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Programul:

Ora 18.15 – Concert JAZZAPELLA

Ora 19.00 – Prezentare Garda Romană și Lupii Apoulonului

Ora 19.15 – Parada Personajelor Istorice

Ora 19.30 – Istoria prinde viață în muzeu cu peste 20 de personaje istorice

Ora 24.00 – Concert GROOVY BODIES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax