Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Universitatea “1 Decembrie 1918″ acordă titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova

Publicat

TanaseUniversitatea “1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia acordă titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, Alexandru Tănase. Festivitatea de înmânare a acestei distincţii este organizată sâmbătă, 29 noiembrie, de la ora 12.00, la UAB. La eveniment și-a anunțat prezența și ambasadorul Republicii Moldova în România, Iurie Reniţă.

Alexandru Tănase ocupă funcția de preşedinte al Curţii Constituţionale din aprilie 2011. În trecut, acesta a mai ocupat pe rând funcțiile de ministru al Justiției (septembrie 2009 – mai 2011), avocat, consultant juridic sau manager de proiect.

Este licenţiat în Drept (Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iaşi, 1994), Tehnici de Apărare în cauzele penale (Asociaţia Barourilor Americane, 2004) și Instruirea formatorilor pentru aplicarea Convenţiei Europene (Consiliul Europei şi Comisia Europeană, 2005). De asemenea, este doctorand al Facultății de Drept, Universitatea de Stat din Moldova, promoția 2007.

Este autor al publicației ”Procedura în fața CEDO” (2000), coautor la ”Accesul la Justiție” (1999) și autor al mai multor articole politice şi ştiinţifice în diferite publicaţii, privind protecţia drepturilor omului, independenţa justiţiei şi democraţia în Moldova.

foto: constcourt.md

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax