Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Ziua Astronomiei la Alba Iulia. Eveniment pe esplanada Obeliscului, în Cetatea Alba Carolina

Publicat

obelisc_dinspre poarta a III-a Albaiulienii sunt invitaţi sâmbătă, pe esplanade Obeliscului din Cetatea Alba Carolina, să participe la sesiuni de observare a cerului înstelat, cu instrumente astronomice corespunzătoare puse la dispoziţie de pasionaţii de astronomie. Este Ziua Internaţională a Astronomiei şi va fi marcată şi la Alba Iulia.

Soarele, Luna, planetele Saturn și Marte, roiuri de stele, galaxii, nebuloase, constelații – tot cerul va fi mai aproape de noi, grație unor tineri pasionați, care, de Ziua Internațională a Astronomiei, oferă albaiulienilor șansa de a admira frumusețea cerului înstelat prin instrumente astronomice corespunzătoare.

Evenimentul, susținut de Primăria municipiului Alba Iulia, va avea loc sâmbătă, 4 octombrie 2014, între orele 17.00-23.00, pe esplanada Obeliscului lui Horea, Cloșca și Crisan.

În cazul în care condițiile meteorologice nu vor fi favorabile pentru observații, evenimentul se va anula.

Începând cu anul 1973, într-o sâmbătă senină din luna aprilie sau mai, când Luna e in preajma fazei de Primul Pătrar, astronomii din lumea întreaga sărbătoresc „Ziua Astronomiei”. Mișcarea a început în California, când astronomul amator Douge Berger a decis că ar fi mai bine ca întregul club să coboare cu telescoape cu tot în mijlocul orașului și să arate obiectele cerești publicului trecător, care altfel nu ar avea ocazia să privească printr-un telescop. Și pentru că Universul este prea grandios, din 2007 s-a decis că în fiecare an vor exista două Zile ale Astronomiei, una primăvara, alta toamna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax