Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sancțiuni aplicate de inspectorii sanitari la 15 cabinete medicale din județul Alba. Vezi ce probleme au fost constatate

Publicat

Inspectorii DSP Alba efectuează, în această perioadă, verificări la cabinete medicale de familie și de specialitate din județ, cu excepția celor stomatologice. Controalele se fac prin sondaj, iar până acum au fost vizitate 60 de cabinete din totalul de 348 de cabinete din județ. Până acum au fost constatate neconformități minore care au fost sancționate cu avertismente.

Ca urmare a adresei Ministerului Sănătății cu nr. 8545/10.02.2014, înregistrată la DSP Alba cu nr. 966 din 12.02.2014, în județul Alba au fost efectuate verificări ale calității condițiilor de acordare a serviciilor de asistență medicală primară în cabinete de medicină de familie și de specialitate.

Din totalul de 238 de cabinete medici de familie, au fost controlate un număr de 44 de cabinete, din care 26 în mediul urban și 18 în mediul rural. Au fost constatate următoarele neconformități:

– Necolectare pe categorii a deșeurilor medicale periculoase

– Defecțiuni la aprovizionarea cu apă caldă (boiler ars)

– Grupuri sanitare necorespunzătoare ca număr și amenajare

Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 9 sancțiuni sub formă de avertisment (2 la Abrud, 1 la Cugir, 1 la Cîmeni, 1 la Șibot, 1 la Arieșeni, 1 la Mogoș, 1 la Bucium, 1 la Lupșa)

Totodată, din totalul de 110 cabinete de specialitate au fost controlate 16 cabinete dintre care 2 centre medicale cu câte 4 cabinete. Au fost constatate următoarele neconformități pentru care au fost aplicate 6 sancțiuni sub formă de avertisment: Stare igienico-sanitară necorespunzătoare la grupurile sanitare și grupuri sanitare necorespunzătoare numeric.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax