Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Sanitarii pricepuţi”. Peste 200 de elevi din Alba participă la concursul pentru sănătate şi prim ajutor, organizat de Crucea Roşie

Publicat

IMG_2741 Elevi din peste 40 de şcoli din judeţ participă în acest an la concursul “Sanitarii Pricepuţi”. În 22 mai va avea loc etapele zonale, iar în iunie se desfăşoară faza judeţeană. Cel mai bun echipaj de elevi va participa la concursul naţional, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 21 – 26 iulie 2017.

„Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs pentru sănătate şi prim ajutor de bază care se desfăşoară în şcolile din România, din anul 1962. La concurs poate participa, benevol, orice elev din învăţământul gimnazial (cl.V-VIII) şi liceal (cl.IX-XII).

În judeţul Alba, concursul „Sanitarii Pricepuți”, destinat formării elevilor școlilor generale și liceelor în domeniul sanitar și al primului ajutor, este organizat de Crucea Roșie Română Filiala Alba, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba şi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judetean Alba, Direcţia de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenţă al Judetului Alba şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

IMG_3788 “În România, educaţia pentru sănătate este opţională în unităţile de învăţământ, însă desfăşurarea acestui concurs anual, în judeţul Alba deschide o nouă oportunitate, în vederea formării copiilor în spiritul unui stil de viaţă sănătos şi pentru a putea interveni oricând în acordarea primului ajutor de bază”, precizează reprezentanţii Crucea Roşie Filiala Alba.

În anul 2017, concursul a atras participarea unui număr de 41 de unităţi de învăţământ, reprezentate de 44 echipaje de elevi din ciclul gimnazial şi liceal (6 membri/ echipaj), reunind peste 260 de copii din principalele zone ale judeţului Alba: Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni, Cugir, Blaj şi Ocna Mureş.

Pentru a susţine dezvoltarea acestui concurs în cele mai bune condiţii, Filiala de Cruce Roşie Alba a organizat cursuri de prim ajutor pentru 28 cadre didactice, în trei locaţii din judeţ. Cursurile au fost susţinute de medici formatori în primul ajutor, care au atribuţii în jurizarea concursului în toate etapele sale, furnizând deopotrivă informaţii unitare şi de actualitate din acest sector, precum şi detalii importante legate de organizarea concursului.

DDSCN5855 e asemenea, echipajele înscrise la concurs au primit materiale didactice, astfel încât pregătirea elevilor participanţi să nu ridice dificultăţi în acest sens.

Desfăşurarea fazelor zonale se va realiza, începând cu data de 22 mai, urmând ca în luna iunie să aibă loc faza judeţeană. Anul acesta, la Faza Națională, care se va desfășura în judeţul Buzău, tabăra „Poiana Pinului, în perioada 21 – 26 iulie 2017, Județul Alba va fi reprezentat de către câștigătorii locului 1 de la categoria „şcoli gimnaziale”.

“Avem convingerea, că în următorii ani, această competiţie se va extinde în toate unităţile de învăţământ din judeţul Alba, atât în mediul rural, cât şi în mediul urban, identificând mereu noi oportunităţi de susţinere financiară sau materială (consumabile sanitare, rechizite, produse igienico-sanitare) pentru a putea acoperi în întregime nevoile identificate în fiecare unitate. La momentul actual, parteneriatul încheiat în acest sens cu Consiliul Judeţean Alba răspunde doar parţial necesităţilor concursului, existând cerinţe ridicate din toate zonele”, mai precizează organizaţia.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax