|

Sanitas ameninţă cu blocarea sistemului de sănătate dacă Legea salarizării unitare va fi adoptată în varianta Ministerului Muncii

sanitasSanitas avertizează că va bloca sistemul de sănătate, dacă Legea salarizării unitare va fi adoptată în varianta Ministerului Muncii, fără amendamentele cerute de sindicate. Aceştia susţin că legea salarizarii unitare va crea noi dezechilibre în sistemul de sănătate şi asistenţă socială.

Federația SANITAS a semnalat Ministerului Muncii, Ministerului Sănătății și premierului Sorin Grindeanu, în discuții repetate, omisiunile și discriminările între diferite categorii de personal în ceea ce privește nivelul și modul de salarizare, transmit sindicaliştii.

Toate problemele identificate au fost corectate printr-o serie de propuneri de amendamente pe care Federația SANITAS le-a depus atât la instituțiile guvernamentale, cât și la Parlament, potrivit surselor citate.

“Deși, în dezbaterile anterioare, reprezentanții ministerelor de resort au apreciat observațiile SANITAS ca pertinente, constatăm că, în Comisia pentru muncă din Senat, toate propunerile sindicale sunt respinse. Ceea ce este și mai aberant, senatorii din această Comisie au dat vot negativ inclusiv amendamentelor votate de celelalte comisii senatoriale – Comisia de sănătate și cea de Buget Finanțe. Nu există nici o dorință reală de consultare, de discutare a amendamentelor propuse de sindicat.

Singurele argumente acceptate de senatori au fost cele ale reprezentanților Ministerului Muncii. Practic, noi, organizațiile sindicale, am fost invitate în sala de dezbatere doar pentru ca partea guvernamentală să nu fie acuzată de lipsă de transparență.

La fel de bine, Legea-Cadru putea fi adoptată prin asumare guvernamentală, căci nu există nici o diferență”, consideră Sanitas.

Sanitas cere o ierarhizare corectă a salariilor, pe verticală, în cadrul Familiei ocupaționale de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială”; cuprinderea tuturor categoriilor profesionale care lucrează în sănătate și asistență socială (inclusiv personalul TESA) în Anexa care reglementează salarizarea personalului din aceste domenii (Anexa II); includerea tuturor categoriilor profesionale din sănătate și asistență socială care au fost omise; pentru Familia ocupațională de funcții bugetare „Sănătate și asistență socială” am solicitat eliminarea plafonului de 30% nivel la care, în actualul proiect, au fost limitate sporurile; aplicarea integrală a creșterilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, pentru toți salariații din sănătate și asistență socială.

De asemenea, solicită dezbaterea și adoptarea amendamentelor propuse de Federație și în Camera Deputaților.

“În cazul în care atitudinea deputaților va fi similară cu cea a senatorilor din Comisia de muncă, membrii SANITAS  sunt pregătiți să-și susțină drepturile prin toate mijloacele legale pe care le are la dispoziție o organizație sindicală și, în acest caz, se va ajunge chiar la blocarea activității în sistemul de sănătate publică și asistență socială”, susţin sindicaliştii.

foto: arhivă

URL scurt: http://alba24.ro/?p=569141avatar Publicat de pe 19 mai 2017
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Iulia: Ma bucur foarte mult pentru acest eveniment organizat la Alba Iulia. Eu sper ca, prin astfel de evenimente,...
  • Suspectul: Dar de Tarnu Ioan nu pomeniti nimic? De fapt el a instigat si ajutat pe muresan sa il inchida pe...
  • Espinosa: Putem spune fara sa gresim ca ne-am ”dilit”. S-au scapat fraiele in domeniul salarizarii. Nu doar ca sumele...
  • Lola: Oribil! Asa arata si acum vreo 20 de ani, pe atunci speram sa se refaca, acum nu stiu daca mai e loc de...
  • rusinea: Biserica va purta o mare vina multi de acum inainte, pentru ca da dovada de clementa cu poponarii in fusta...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI