Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Săptămâna „Şcoala Altfel”: Porţi deschise pentru elevi la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în perioada 6-10 aprilie. PROGRAMUL activităţilor

Publicat

uab sediu Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia ăşi deschide porţile pentru toţi elevii şi profesorii însoţitori care doresc să viziteze instituţia. În perioada 6-10 aprilie, este Săptămâna “Şcoala Altfel”, iar UAB a pregătit un program de activităţi pentru oaspeţi, pe care-l va adapta la cerinţele fiecărui grup de elevi.

Acesta cuprinde traininguri interactive pentru consiliere în carieră, limbi moderne, antreprenoriat, prezentarea laboratoarelor didactice şi a soluţiilor software în electronică aplicată şi ingineria mediului, istoria artei, conferințe motivaționale orientate spre stimularea performanței, vizite ghidate în Universitate și în campusul universitar, cu accesul elevilor la activitățile de curs, seminar sau laborator. Permanent, va fi prezentată oferta UAB.

Programul:

Luni, 6 aprilie

Orele 10.00-12.00 (prima serie) și 12.00-14.00 (a doua serie) – training-ul interactiv ,,Primii pași în carieră”, susținut de către Florin Sebastian Badale, psiholog Centrul de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră (CICOC).

Sala: Aafiteatrul 9

Responsabili activitate: Conf.univ.dr.Dragolea Larisa, Psiholog Badale Sebastian Florin

Marți, 7 aprilie

orele 10.00-11.30 – training interactiv ,,Limbile moderne în carieră”, . Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Lect. univ. dr. Gabriel Bărbuleț, Asist. univ. drd. Maria Mureșan

orele 12.00-14.00 – workshop-ul interactiv „Vreau să fiu antreprenor!”. Sala: Amfiteatrul A9

Responsabili activitate: Lect.univ.dr. Paştiu Carmen, Prep.univ. drd. Maican Silvia

Miercuri, 8 aprilie

În intervalul orar 12.00–20.00: Centrul de studii Gaudeamus al UAB (zona Schit) – eveniment de lansare a laboratoarelor didactice, cu prezentarea unui demo al soluțiilor software dezvoltate în cadrul proiectului „Oameni inteligenți pentru orașe inteligente! – Adaptarea programelor de studiu în domeniile electronicii aplicate, informaticii și ingineriei mediului la cerințele secolului 21”, Centrul de Studii și Conferințe GAUDEAMUS, Laboratoarele „Smart Cities”, et. 1.

Orele 12.30–12.45 Cuvântul Rectorului – Prof. univ. dr. Daniel Valer Breaz

Orele 12.45–13.15 Prezentarea Universității

Orele 13.30–20.00 Vizitarea laboratoarelor Smart Cities și a standurilor cu materialele informative ale Universității

Orele 14.00–15.00 Atelier – Oportunități de dezvoltare a carierei profesionale.

Responsabili activitate: membrii echipei de implementare a proiectului

În perioada 6-10 aprilie 2015, zilnic, în intervalul orar 15.00-17.00, în parteneriat cu Asociaţia „BookLand” – București, se vor desfășura conferințele motivaționale orientate spre stimularea performanței, adresate liceenilor și studenților, în cadrul proiectului cultural „Conferinţele practice BookLand Evolution” la Alba Iulia. Loc de desfășurare: Aula Mare a Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Bd. ,,1 Decembrie 1918”, nr. 13, et. III.

În perioada 6-10 aprilie 2015 se va derula în cadrul Departamentului de Istorie, Arheologie și Muzeologie din cadrul Facultății de Istorie și Filologie, proiectul intitulat „Istoria prin artă”, cu participarea elevilor din clasele X-XII de la Liceul de Artă „Regina Maria”. În cadrul acestui proiect vor fi organizate două ateliere, unul de pictură și unul de modelaj, la Institutul de Arheologie Sistemică „Iuliu Paul” al Universității, respectiv Laboratorul de Restaurare-Conservare. La final, lucrările realizate de elevii artiști vor fi expuse în cadrul unei expoziții dedicată lor, în holul Palatului Apor, și vor fi publicate într-un catalog special.

Coordonatorii proiectului: Asist. univ. dr. Cornelia Popa-Gorjanu, conservator Ștefan Lipot

Permanent, în perioada 6-10 aprilie 2015, în intervalul orar 9.00-14.00, se vor organiza vizite ghidate în Universitate și în campusul universitar, cu accesul elevilor la activitățile de curs, seminar sau laborator. Grupurile de elevi vor fi însoțite de cadre didactice și studenți și vor beneficia de prezentări interactive ale UAB. Turul ghidat va începe din fața Rectoratului (Palatul APOR, Str. Gabriel Bethlen, nr. 5).

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Diana Câmpan, șefii de departamente, Mădălin Ordean

Permanent, în holul central al Universității (Corpul C) și la Facultatea de Teologie Ortodoxă, se vor organiza standuri de prezentare a ofertei educaționale a UAB.

Responsabili activitate: Conf. univ. dr. Diana Câmpan, Mădălin Ordean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax