Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SC „Grup Corint”, aproape câștigătoare la licitația pentru punerea în valoare a vestigiilor istorice din interiorul Cetății

Publicat

Licitația publică pentru „Punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite în perioada de implementare a proiectului de reabilitare a Zonei Interioare a Cetăţii” este, deocamdată, „în faza de evaluare pentru atribuirea execuției lucrărilor”, adică, în așteptare. Asta anunța,  duminică, șefa Direcției Tehnice a Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan dar luni, vești noi au venit de la CNSC. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de ofertantul italian Esearch Consorzio Stabile astfel că, cel puțin deocamdată, firma albaiuliană Grup Corint este câștigătoarea licitației.

Spunem „deocamdată” deoarece decizia CNSC poate fi din nou atacată ce ceilalți ofertanți care au, în termen de 10 zile, posibilitatea de a contesta rezultatele procedurii. Până la expirarea acestei perioade, autoritățile locale se află în continuare în imposibilitatea de a proceda la încheierea contractului.

Contractul presupune lucrări de conservare, reîntregire şi restaurare a elementelor drumului roman şi realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor sunt principalele acţiuni prevăzute în derularea acestui proiect. Acestea sunt completate de elemente de punere în valoare a zonei, iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare. 

Prentru preluarea acestui contract au depus oferte trei firme: o societate din Ungaria, Eserch Consorzio Stabile din Italia și SC Grup Corint. Șefa Direcției Tehnice a Primăriei Alba Iulia, Silvia Moldovan, a explicat duminică unde s-a împotmolit procedura:

„Firma din Ungaria și-a calculat greșit garanția de participare, adică nu întrunea valoarea limită pe care trebuia să o aducă și care, bineînțeles, a fost respinsă, potrivit legii. Firma din Italia a adus o ofertă calificată, dar a depus o contestație pe aspecte care priveau detalierea cheltuielilor de proiectare, o chestiune care nu este obligatorie în etape de deschidere a ofertelor. Al treilea operator este SC Grup Corint, a cărui ofertă am selectat-o ca și câștigătoare. Deocamdată stăm, nu putem să încheiem niciun contract de acum înainte. În evaluare am avut și control de la Finanțe, care a întocmit un raport, validat de Autoritatea Națională de Verificare a Achizițiilor Publice și, ca urmare a acestei validări, noi am făcut pasul final de declarare a câștigătorului, însă nu putem încheia contractul până ce CNSC nu își va spune cuvântul”.

Locaţiile vizate sunt definite de specialişti astfel: sit roman Principia situat în actuala Piaţă a Cetăţii, zid medieval zona clădirii Ierihon, drum roman “Via Principalis” zona străzii Mihai Viteazul.

După contractarea lucrărilor de bază în cadrul proiectului menţionat anterior, s-a realizat o economie din care se va susţine punerea în valoare a sitului roman, a drumului roman şi a zidului din apropierea clădirii Ierihon. Valoarea estimată de către beneficiar a acestui contract este de 23.553.833,06 lei (fără TVA) din care:

– construcţii şi montaj 20.410.614,25 lei

– proiectare 777.500,00 lei

– asistenţă tehnică 247.150 lei

– cheltuieli diverse şi neprevăzute – 2.118.568,81 lei conform OUG 34/2006

Lucrările sunt prevăzute să se desfăşoare pe durata a 8 luni, respectând astfel graficul proiectului mare de reabilitare a centrului istoric.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. haiducu

    marți, 04.06.2013 at 10:04

    1. Organele astea reproductive din cadrul primariei au exclus firma italiana pentru ca nu a prezentat acordul de asociere. Pai bai ficatilor, ala e un consortiu prin organizare, prin act constitutiv, nu e nevoie sa se re-asocieze cf art 44, pentru ca ei sunt deja o asociere!Sunteti in UE bai traseistilor, invatati sa respectati regulile si principiile de recunoastere reciproca si etc.

    2. Lancrajan Franchini, membru al asocierii in oferta depusa cu corint sa, a participat la elaborarea documentatiei de atribuire. Eu cred ca voi sunteti netoti rau de tot! Daca tot voiati sa faceti o licitatie cu destinatie, scoateti-l naibii pe franchiluta asta, cel putin de pe hartii!

    Gaini ce sunteti, aveti impresia ca ograda e numai a voastra. Lasa ca vin curcanii si va invata legea!

  2. Pingback: Primăria Alba Iulia a semnat contractul pentru punerea în valoarea a vestigiilor din Cetate. Peste 16 milioane de lei pentru o asociaţie de patru firme | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax