Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scad salariile inspectorilor Antifraudă. Măsurile ANAF pentru creşterea încasărilor bugetare

Publicat

anaf antifrauda

anaf antifrauda inspectoriSalariile inspectorilor Antifraudă vor scădea din această lună. Printr-un ordin al președintelui ANAF, sporul pentru suprasolicitare psihică va fi redus la 5% din salariul brut, faţă de 25%, cât era până acum.

Decizia a fost luată ca urmare a faptului că ANAF-ul trebuie să vină cu măsuri pentru a crește încasările bugetare.

Potrivit unui comunicat ANAF, în primele două luni ale acestui an Fiscul a colectat cu 0,9% mai puțini bani la bugetul de stat față de aceeași perioadă a anului trecut. Explicația oferită de reprezentanții ANAF este că TVA a coborât la 19% de la 1 ianuarie.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, susţine că va acționa în instanță și va solicita Avocatul Poporului să declare neconstituțională această inițiativă, având în vedere că nu s-a diminuat riscul.

„Personal nu mi-o explic, având în vedere că solicitarea noastră este de a extinde acest spor pentru toate categoriile socioprofesionale de funcționari care au activitate de control și executate silită, cei care intră în contact de multe ori cu infractori pentru că atunci când există o infracționalitate făcută de un agent economic e posibil ca acel agent economic să mai faca o infracțiune. De aceea, spunem noi, că dacă îți asumi un risc în numele comunității, comunitatea trebuie să te răsplătească la justa valoare. Această inițiativă nu o agreem și, cu siguranță, vom lua măsurile de riguoare,” spune Sebastian Oprescu.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax