Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal în TNL Alba după demisia lui Buglea. Biroul ar fi fost dizolvat și numit un nou președinte pe care tinerii liberali nu îl recunosc

Publicat

DSC

Demisia din funcția de președinte TNL Alba a lui Rareș Buglea a stârnit un val de schimbări la conducerea tinerilor liberali. Potrivit unor surse, biroul TNL ar fi fost dizolvat și creat un birou interimar la conducerea căruia s-ar afla Ovidiu Ciucur. Pe de altă parte, membrii TNL nu ar fi de acord cu noile modificări și mai ales cu noua conducere, iar la rândul lor l-ar fi numit ca lider pe liberalul de la Sebeș, Radu Cristian.

Nu se știe exact care este momentan situația TNL Alba, dat fiind faptul că surse din interior ar susține că nu au primit nici o înștiințare oficială de la București cum că Biroul al fi fost dizolvat, dar, contactată telefonic, conducerea centrală a partidului ar fi confirmat dizolvarea Biroului și numirea lui Ciucur ca președinte interimar.

În lipsa unei înștiințări oficiale în scris, tinerii liberali refuză să îl recunoască pe Ciucur ca președinte și susțin că întreg demersul de dizolvare a Biroului Permanent TNL ar fi o manevră pornită chiar de Ovidiu Ciucur, care ar fi râvnit demult fotoliul de conducere al organizației. Dat fiind faptul că Ciucur, ca simplu membru în birou, nu putea accede la această funcție, singura posibilitate de promovare a acestuia ar fi fost dizolvarea Biroului și numirea lui ca interimar. Mai revoltător pentru tinerii liberali este faptul că noul birou astfel format are exact aceeași componență, doar cu un alt președinte.

În aceste condiții, liberalii nu îl recunosc pe Ciucur ca președinte, iar aceleași surse susțin că, reuniți în ședință, și-ar fi numit propriul președinte, respectiv pe Radu Cristian, liderul tinerilor liberali din Sebeș.

Contactat telefonic, Ovidiu Ciucur a confirmat faptul că Biroul TNL Alba ar fi fost dizolvat și că, până la organizarea unor noi alegeri, Biroul Național al partidului l-ar fi numit pe el ca președinte interimar. Acesta a explicat că, după demisia lui Rareş Buglea, o perioadă de aproximativ trei săptămâni, la Biroul Național nu ar fi fost trimisă nici o nouă propunere de președinte, astfel conducerea centrală a organizației ar fi decis dizolvarea partidului și luarea acestor măsuri. Acesta susține că Biroul Național are dreptul să numească președinte orice persoană din partid, chiar și dintr-o altă filială a acestuia. În ședința de Birou Național, mai multe persoane l-ar fi propus pe Ciucur pentru funcția de la Alba, mai ales că acesta este și secretar executiv al TNL România..

Întrebat de ce nu a fost trimisă nici o adresă oficială cu noile dispoziții la TNL Alba, Ciucur a declarat că în prezent președintele național al organizației este plecat din țară și că probabil adresa urmează să ajungă. Ciucur a recunoscut că, momentan, în TNL Alba există o situație conflictuală, dar că aceasta urmează să clarifice în următoarele două săptămâni în ședința de Birou Național. Acesta susține că nu avea cunoștință despre faptul că Radu Cristian ar fi fost ales de colegii săi să îi reprezinte, dar a subliniat faptul că și Cristian are, ca și el, calitatea de simplu membru în Birou.

Reamintim că fostul președinte al TNL Alba, Rareș Buglea și-a dat demisia din funcție la începutul lunii februarie, după ce declarațiile sale referitoare la sterilizarea femeii rome au stârnit un val de proteste la nivel național.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. liviu

    luni, 18.03.2013 at 11:14

    pai te uiti in poza si e clar ca ciucur asta nu are fata de asa ceva 🙂

    • Roberta

      luni, 18.03.2013 at 23:24

      Bine că Radu Cristian sau Rareș Buglea are, respectiv a avut, față de (să te parafrazez) „așa ceva”… Câți anișori ai, dacă distingi capacitățile cuiva după „FAȚĂ”? Ori argumentezi ceea ce postezi, ori ia-ți o carte de colorat și… exereseză-ți talentul pentru 1 Iunie…!

  2. Pingback: Alegeri în BPN al tinerilor liberali și în Biroul Municipal al PNL Alba Iulia. Vezi cine sunt liberalii din Alba care au primit funcții | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax