Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandal la ROMATSA: Angajări ilegale cu salarii uriașe. Printre „norocoși”, soția și fiica liberalului albaiulian Tiberiu Bărbulețiu

Publicat

O serie de descoperiri scandaloase au fost făcute publice în acest sfârșit de săptămână, la ROMATSA. Într-un raport al Corpului de Control al Guvernului s-a constatat angajarea la Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian (Romatsa), cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari, fapt pentru care Executivul a decis să sesizeze Parchetul.

Printre angajați au fost identificate și soția și fiica liberalului albaiuilian Tiberiu Bărbulețiu (foto), care, potrivit unor documente, nici nu au intrat în sediul instituției în ziua examenului pentru ocuparea postului.

În 2011, la ROMATSA au fost angajați doi consilieri ai premierului de atunci, Emil Boc, dintre care unul a fost şoferul acestuia la PDL, cu avizul secretarului general al Ministerului Transporturilor Gheorghe Dobre, deşi competenţa de angajare revenea directorului regiei, transmite Guvernul. Cei doi, Darius Pintilie şi Marius Buzea, au fost angajaţi ca inspectori şi experţi în servicii de trafic aerian, pe funcții de inginer/inspector de specialitate/referent de specialitate/expert în servicii de trafic aerian.

Guvernul arată că în actele Romatsa se afirmă că cei doi ar fi fost angajaţi în urma unui examen scris deşi din evidenţe rezultă că aceştia nu au intrat în sediul regiei în ziua examenului, ei intrând pentru prima dată în clădirea Romatsa abia la circa un an şi două luni mai târziu de la data la care ar fi avut loc examinarea.

Pe alte posturi de la Romatsa au fost angajate soţia şi fiica secretarului general din Ministerul Transporturilor, Tiberiu Bărbuleţiu, deşi din acte rezultă că cele două nu au intrat în sediul Romatsa la data examinării, iar soţia nici nu a lucrat efectiv la regie deşi a fost remunerată cu 289.787 lei, ea fiind, de fapt, detaşată la cabinetul secretarului general adjunct din Ministerul Transporturilor.

ROMATSA a avut, în perioada 2010-2013, cheltuieli cu salarii în sumă totală de 1,7 miliarde lei, cel mai mare venit brut anual ridicându-se la 698.934 lei, iar cel mai mic venit brut anual fiind de 20.809 lei, la salariul de bază adăugându-se prime de fidelitate, de vacanţă, de Paşti, de Crăciun, adaos lunar pentru „întărirea rezistenţei organismului”.

Guvernul a anunțat că va continua controalele la ROMATSA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Simedru

    duminică, 30.03.2014 at 12:38

    Pe asta l-a adus Bele Ioan in PNL Alba, ca au „manarit” impreuna cele 40.000.000 lei, sponsorizarea CJ Alba, la Fundatia pentru „Dezvoltarea Intreprinderilor micii si mijlocii”, facuta de Bele Ioan, cu scopul de a manarii banii publici!

  2. Adi

    duminică, 30.03.2014 at 14:17

    Niste gunoaie !! Sa dea banii inapoi , toti banii luati ilegal toti „smecherii„ astia politici.

  3. merdelean

    duminică, 30.03.2014 at 14:24

    huuoo din cauza unora ca astia o duce romania rau, ca mulg nenorocitii tara asta si noi traim de pe o zi pe alta. sa dea banii inapoi ei si toti cei care au facut ca ei..

  4. bibanu

    duminică, 30.03.2014 at 20:24

    rusine si vai de capu lor

  5. dejbe

    luni, 31.03.2014 at 08:34

    Pentru alde Barbuletiu si familia platim noi impozite zi de zi. Ca sa aiba de unde fura niste nulitati patentate ca ei! Sunt curios daca justitia se va autosesiza in cazul acesta. Banii inapoi ***** !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax