Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scandal şi ameninţări cu moartea, într-o familie din Blaj, din cauza unei moşteniri. Bărbat de 61 de ani, amendat de jandarmi

Publicat

 masina jandarmiScandal într-o familie din Blaj, cu ameninţări cu moartea şi atac cu topor, după ce tatăl şi fiul nu s-au înţeles cu privire la o moştenire. Jandarmii au fost nevoiţi să intervină şi să dea sancţiuni.

Un bărbat de 29 de ani din Blaj a apelat joi, 8 octombrie, la ora 15.20, numărul 112 şi a solicitat ajutor de urgenţă deoarece tatăl său îl ameninţa cu moartea şi încerca să-i provoace leziuni cu ajutorul unei cozi de topor.

S-a întâmplat în curtea unei gospodării situată pe o stradă din municipiul Blaj, iar la faţa locului a intervenit imediat un echipaj de jandarmerie, care s-a interpus între cei doi.

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, între cei doi a izbucnit un conflict spontan, motivul părând a fi viitoarea moştenire a fiului. Din spusele celorlalţi membri ai familiei precum şi din relatările vecinilor, care urmăriseră întregul incident, s-a reţinut vinovăţia tatălui, identificat ca fiind Nicolae O. (61 de ani). Pentru scandalul provocat, coroborat cu faptul că iniţial a refuzat să se supună indicaţiilor jandarmilor, acesta a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 300 lei.

Pentru prevenirea unor astfel de fapte, jandarmii recomandă cetăţenilor să evite manifestările de violenţă şi să apeleze la căi legale pentru rezolvarea divergenţelor. Reamintesc totodată că provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice constituie contravenţie şi se sancţionează, în unele situaţii, cu amendă de până la 3.000 de lei.

Potrivit art. 184 C. Pen., fapta se consideră săvârşită în public atunci când a fost comisă:
– într-un loc care prin natura sau destinaţia lui este totdeauna accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nicio persoană;
– în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă două sau mai multe persoane;
– într-un loc neaccesibil publicului, însă cu intenţia ca fapta să fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;
– într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate că au caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax