Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Scandalul gunoaielor s-a mutat la Sebeș. Proiectul de modificare a tarifelor nu a trecut în şedinţa CL. Prețurile ar fi crescut cu 200%

Publicat

primaria municipiului sebes

primaria municipiului sebes După majorarea tarifelor de colectare a deșeurilor de la Alba Iulia, și la Sebeș s-a încercat același lucru, mai ales că joi a fost ultima zi în care gunoaiele au fost duse la groapa de la Pârâul Iovului. Convocați într-o ședință extraordinară, consilierii locali au avut de votat un singur proiect hotărâre care prevedea majorarea tarifelor pentru colectarea deșeurilor. După o dezbatere de aproape două ore, proiectul a picat cu 9 voturi „pentru” și două abțineri.

Scandalul gunoaielor se mută de la un oraș la altul. De la Alba Iulia a ajuns la Sebeș, unde 11 consilieri locali au avut de votat, în ședinţa extraordinară de joi, proiectul de lege privind modificarea tarifelor practicate de către Greendays SRL. Tarifele creșteau de la 4,59 de lei la 7,77 la persoanele fizice și de la 29,20 la 59,90 lei la persoanele juridice pe motiv că, începând cu data de 17 iulie, firma care se ocupă de colectarea deșeurilor trebuie să se deplaseze până la groapa de gunoi de la Cristian (Sibiu) pentru a depozita deșeurile.

Citeşte şi VIDEO: GÂLCEAVĂ pe gunoaie la Alba Iulia. Consilierii PSD s-au pus contra degeaba scumpirii deşeurilor. Ce spune Hava şi Dumitrel

În momentul în care s-a trecut la vot, după o dezbatere îndelungată, consilierii liberali Cristian Radu și Dorin Nistor s-au abținut de la vot și proiectul nu a fost aprobat.
„Din punctul meu de vedere este o majorare prea mare”, spune consilierul local Cristian Radu.

Acesta explică decizia sa de a se abține de la vot  și spune că în anul în care firma Greendays SRL a câștigat licitația pentru concesionarea serviciilor de salubritate, în contract era prevăzut ca deșeurile din Sebeș să fie duse la Cristian, lucru care nu s-a întâmplat, gunoaiele fiind depozitate la Pârâul Iovului.

„De ce să plătim mai mult dacă ei de la început trebuiau sa ducă deșeurile acolo, nu să vină acum să ne spună că vor majorari de tarife pentru ca trebuie să ducă gunoaiele la Cristian”, a mai precizat consilierul.

Potrivit proiectului, tarifele ar fi urmat să crească și cu 200% pentru persoanele juridice.

Lista prețurilor propuse pentru deșeurile nesortate:

Tarif persoane fizice –  valoare actuală cu TVA 4,49 lei pers/lună- tarif propus 7,77 lei pers/lună ( o creștere de 169,28%)

Tarif persoane juridice – valoare actuală cu TVA 29,20 lei/mc- tarif propus 59,90 lei/mc ( o creștere de 205, 13%)

Lista prețurilor propuse pentru deșeurile sortate:

Tarif persoane fizice –  valoare actuală cu TVA 3,4 lei pers/lună- tarif propus 7,26 lei pers/lună ( o creștere de 213,53 %)

Tarif persoane juridice – valoare actuală cu TVA 22,34 lei/mc- tarif propus 55,84 lei/mc ( o creștere de 205, 13%)

Tariful în cazul prestațiilor individuale fară contract rămânea 27,80 de lei/mc.

VEZI PROIECTUL DE HOTĂRÂRE

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    joi, 16.07.2015 at 21:25

    Cine se abține , nu face altceva decât sa arate cat de slab personaj este.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax