Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Schimbări de directori şi disponibilizări urmate de angajări la Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme Cugir

Publicat

Vicepreşedintele PNL Alba, Mihai Nicuşor a atras atenţia vineri, în conferinţă de presă, asupra bugetului aprobat de Guvern pe anul 2012, care, în opinia acestuia, nu va face altceva decât să adâncească criza, deoarece nu stimulează măsuri de creştere economică. Liberalul a oferit şi exemple de societăţi comerciale din Alba care au fost afectate de măsurile actualei guvernări şi care, din păcate, vor fi nevoite să recurgă în continuare la disponibilizări masive. Este vorba despre Uzina Mecanică şi Fabrica de Arme Cugir, unde deja aproximativ 100 de angajaţi au primit preavize. Ca răspuns la atacurile liberalului, directorul Romarm anunţă din 2012 angajări masive la cele două uzine şi chiar şi un contract important cu un investitor american.

Vicepreşedintele PNL Alba atrage atenţia asupra acestui buget, care este unul al scăderilor numărului de salariaţi, iar, în acest context, în oraşul Cugir, la Uzina Mecanică au început deja concedierile „s-au dat primele preavize pentru un număr de aproximativ 100 muncitori care îşi încheie socotelie cu Uzina Mecanică. Bineînţeles că aceştia nu sunt membri ai PDL şi sunt fie independenţi, fie membri ai altor partide politice. Fac un apel către PDL de a înceta orice politizare a activităţii celor două uzine, pentru că ştim sigur că, cel puţin în urmă cu trei luni, au fost făcute angajări în Uzina Mecanică. Cred că aceia care conduc acum uzinele mecanice din Cugir trebuie să lase la o parte politizarea, pentru că prin alocarea de fonduri aiurea nu s-a făcut o dezvoltare economică, ci, mai mult decât atât, s-au investit bani în case de oaspeţi sau termoizolaţii, termopane, care nu duc la o creştere economică, ci, dimpotrivă, la crearea unui lux pentru cei care au fost angajaţi de către PDL pe funcţii de conducere”.

Directorul Fabricii de Arme Cugir a demisionat pentru că nu a putut executa toate ordinele primite de către conducerea Romarm

Mihai Nicuşor a adus în discuţie şi recenta demisie a directorului Fabricii de Arme Cugir, Codruţ Cernea, cel care şi-a prezentat demisia la Bucureşti în 6 decembrie. În opinia liberalului, Cernea nu s-a putut conforma ordinelor Romarm şi a decis să se retragă.

„Aţi văzut şi demisia directorului de la Fabrica de Arme Cugir, un profesionist de excepţie, dar, din păcate pentru el, un politic care bănuiesc că nu a putut executa toate ordinele primite de către conducerea Romarm. La Fabrica de Arme situaţia este îngrijorătoare din datele pe care noi le avem. Situaţia economică a fabricii este de fapt faliment, iar conducerea PD-istă face în continuare politizare în loc să dea o speranţă. Acolo au fost angajaţi în timpul guvernării PD directori, acolo sunt foarte mulţi membri PD angajaţi care nu muncesc efectiv, personal inutil care practic sunt căpuşe. Este timpul unei analize foarte clare şi o depolitizare imediată a acestor două entităţi economice care pentru Cugir reprezintă o importantă sursă de venit la bugetul local. Nu suntem de acord cu concedierea oamenilor din cele două uzine, dar suntem perfect de acord cu o restructurare cinstită, făcută pe baze strict economice şi nicidecum pe baze clientelare de partid, astfel încât unii să profite faţă de cei care în fapt produc acolo”, a încheiat Mihai Nicuşor.

Vasile Crisan, directorul Romarm

Vasile Crişan: „Se vor face aproximativ 100 de angajări la UM Cugir şi încă peste 70 la Fabrica de Arme”

În răspuns la criticile aduse de liberali la adresa modului în care este administrată activitatea Fabricii de Arme şi a Uzinei Mecanice Cugir, directorul Romarm, Vasile Crişan explicat că, pentru anul 2012, se are în vedere rentabilizarea şi eficientizarea activităţii economice şi că societăţile în cauză nu îşi pot permite angajaţi peste volumul de muncă pe care îl are. „La Cugir, cei care vor fi disponibilizaţi sunt persoane care au avut un contract determinat şi care au fost angajaţi în baza unor comenzi. Vor fi într-adevăr disponibilizări, aproximativ 100 la UM Cugir şi nu ştim încă câţi la Fabrica de Arme, dar ceea ce este important de ştiut este că din ianuarie 2012 se vor face noi angajări, în baza legislaţiei în vigoare, pentru asigurarea altor contracte pe perioadă determinată. Se vor face aproximativ 100 de angajări la UM Cugir şi încă peste 70 la Fabrica de Arme”, a declarat Vasile Crişan.

Investitori din SUA, în vizită la Cugir

Directorul Romarm se arată opimist în ceea ce priveşte anul 2012 pentru UM Cugir şi Fabrica de Arme. Acesta anunţat că, joi, o delegaţie formată din patru persoane din partea unor investitori din SUA a efectuat o vizită la cele două societăţi din Cugir, în vedea demarării unui parteneriat de amploare. „Acest parteneriat va oferi posibilitatea creării a noi locuri de muncă precum şi susţinerea financiară pentru investiţii necesare în secorul tehnologic şi de producţie. Investitorii sunt interesaţi şi vor participa, în parteneriat, atât cu capital, cât şi cu piaţa de desfacere a produselor”, a conchis Vasile Crişan.

Vizavi de bugetul naţional pe anul 2012, Crişan a declarat că „este unul echilibrat şi că poate fi observată stabilitatea socio-economică, chiar şi pe timp de criză, raportat la alte ţări, precum Grecia sau Spania unde criza a afectat cetăţenii”.

Vasile Crişan: „Nici una dintre persoanele vehiculate că îl vor înlocui pe Codruţ Cernea la conducerea Fabricii de Arme nu sunt reale”

Vasile Crişan a declarat că directorul general al Fabricii de Arme Cugir, Codruţ Cernea a demisionat din motive personale şi de sănătate. Acesta a explicat că, în ciuda articolelor apărute în presa locală, potrivit cărora la conducerea Fabricii de Arme ar putea veni Horea Suciu, Graţian Suciu, Vasile Botezan ori Laurenţiu Radiţoiu, nici unul dintre aceste nume nu este real: „În procent de 99%, nici unul dintre aceştia nu vor prelua conducerea. În prezent se fac evaluări ale unor persoane, posibili candidaţi pentru a ocupa acest post, dar deocamdată numele acestora nu le putem divulga”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Codruţ Cernea revine la conducerea Fabricii de Arme Cugir | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax