Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbare la conducerea Jandarmeriei Alba. Colonelul Marius Giurea, noul inspector şef, după ce Felician Itu s-a pensionat

Publicat

GiureaÎncă o unitate MAI din judeţul Alba are conducere nouă. Colonelul Marius Claudiu Giurea (46 de ani) preia comanda Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba. Colonelul Felician Itu, aflat la conducerea Jandarmeriei Alba de trei ani, s-a pensionat, din 7 noiembrie.

Reamintim că Felician Itu preluase comanda IJJ Alba după pensionarea colonelului Ioan Onac Herţa.

Colonel Marius Claudiu Giurea a fost desemnat să îndeplinească atribuțiile funcției de inspector șef la Inspectoratul Județean de Jandarmi „Avram Iancu” Alba. Colonelul Felician Itu (51 de ani) a trecerut în rezervă cu drept de pensie.

Reamintim că Marius Giurea a câştigat prin concurs, la Bucureşti, funcţia de prim adjunct al inspectorului şef al Jandarmeriei Alba, în 2013. Este specializat în criminalistică, a urmat cursuri speciale în Germania, Turcia şi Italia. Şi-a început cariera militară în funcţia de comandant pluton paraşutişti şi apoi de grup operaţiuni speciale.

A absolvit în anul 1996 cursurile Institutului militar de Infanterie şi Chimie ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu, iar între anii 2005 -2006 şi 2009-2011 a urmat studii de masterat în cadrul Academiei de poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti, în specializările ,,Criminalistică”, respectiv ,,Managementul Cooperării poliţieneşti Internaţionale”. Totodată, a urmat cursuri naţionale şi internaţionale de pregătire, dintre care Stagiul de pregătire cu trupele Spezialeinsatzkommando (S.S.K.) Landul Rheinland-Phalz Germania, Cursul  “Defence against Terrorism”– Ankara – Turcia şi Cursul de Management ,,High Level” la Centrul de Excelenţă privind Unităţile de Poliţie pentru Menţinerea Stabilităţii de la Vicenza-Italia.

Şi-a început cariera militară în funcţia de comandant pluton paraşutişti la o unitate militară din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa. Între anii 1997 – 2003 a fost comandant grup operaţiuni speciale, ulterior comandant companie paraşutişti în cadrul aceleiaşi instituţii, după care a îndeplinit funcţia de şef al cercetării la o unitate militară din Bucureşti. Începând cu anul 2005, ofiţerul s-a transferat la Jandarmeria Română îndeplinind, pe rând, funcţia de comandant grupă paraşutişti cu specific antiterorist şi acţiuni speciale, comandant detaşament cu specific antiterorist şi acţiuni speciale, ofiţer specialist în cadrul structurii de coordonare a misiunilor specifice şi ofiţer specialist în cadrul Biroului Pregătire Acţiuni Speciale şi Pregătire fizică.

Între anii 2009 – 2010 a condus Batalionul 1 Jandarmi Intervenţie Antiteroristă si Acţiuni Speciale din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, iar din anul 2010 până în prezent a activat în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, contribuind la realizarea misiunilor operative ale instituţiei.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ceremonial de predare a comenzii ISU Alba. Colonelul Dorel Sofica s-a pensionat, după 30 de ani de activitate. Nou şef, Cornel Oprişa

Citeşte şi Schimbări la IPJ Alba: Comisar-șef Cristian Ioan Dunca a fost pus în funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. LOLO

    vineri, 25.11.2016 at 22:00

    Respect!!! Comandante!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax