Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări în educaţie: Inspectorii şcolari pe materii, înlocuiţi cu cei pe arii curriculare. Planuri la minister

Publicat

educatie, invatamant

educatie invatamant studiu carti scoala Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, pregăteşte o nouă modificare în învăţământ. Nu vor mai fi inspectori pe materii, ci pe arii curiculare. Potrivit acestuia, astfel se creează o transdiciplinaritate. Însă programele şcolare nu sunt transdisciplinare.

Dacă în prezent sunt inspectori de Matematică, Biologie, Fizică, Chimie, după reorganizare, va fi doar unul singur, pentru aria curriculară “Matematică şi Ştiinţe”. Însă va fi câte unul pentru învăţământul primar, unul pentru învăţământul gimnazial şi altul pentru învăţăamântul liceal.

La aria curriculara “Om şi societate”, inspectorul general va coordona activitatea pe Educaţie sociala, Istorie, Geografie, Religie.

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a explicat pentru hotnews.ro că deocamdată se discută de organigrama ministerului, dar şi inspectoratele vor fi organizate după aceeaşi organigramă, pe arii curriculare, iar faptul că în acest moment programa nu este gândită transdisciplinar nu are nicio relevanţă.

„Important este să avem inspectori pe arii curriculare, transdisciplinaritatea se predă în aproape toată Europa. Inclusiv elevii de clasa a V-a de anul acesta vor avea peste patru ani de zile proba din matematica şi ştiinţe. Aria curriculară matematică şi ştiinţe, să spunem, e celula în baza căreia ne organizăm la nivel de minister şi de inspectorat. Dacă ne uităm în Legea Educaţiei, Bacalaureatul trebuia organizat pe probe transdisciplinare. Profesorii au de câştigat”, a spus ministrul Educaţiei, pentru HotNews.ro.

Potrivit acestuia, unii dintre inspectorii din Minister vor ramane pe post, iar pentru posturile vacante vor fi concursuri.

Ministrul a reamintit că intenţionează să renunte la 10% din funcţiile de conducere, dar nu la inspectori.

sursă. hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax