Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări la conducerea Albalact: Membrii CA şi-au depus demisiile. În locul lor au fost numiţi administratori provizorii, un spaniol şi doi francezi

Publicat

Grup AlbalactMembrii Consiliului de Administraţie de la Albalact SA şi-au dat demisiile, se arată într-un raport al Bursei de Valori Bucureşti. În locul lor, au fost numiţi administratori provizorii, un cetăţean spaniol şi doi francezi. Reamintim că, în iulie, Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Albalact SA, Rarăul SA și Albalact Logistic SRL de către B.S.A. International, parte din grupul Lactalis.

„Membrii Consiliului de Administraţie al Albalact SA: Petru Raul Ciurtin, Petru Ciurtin şi Cornelia Mioara Oancea au depus fiecare scrisori de demisie din mandatul de membru al Consiliului de Administraţie al Albalact SA, care îşi produc efectele în data de 19.09.2016.

Potrivit prevederilor art. 137 din Legea 31/1990 privind societăţile, în caz de vacanţă a unuia sau mai multor posturi de administrator, dacă prin actul constitutiv nu prevede altfel, consiliul de administraţie procedează la numirea unor administratori provizorii, până la întrunirea adunării generale ordinare a acţionarilor”, se arată într-un raport de la BVB.

Astfel, pentru a asigura activitatea, Consiliul de Administraţie a numit în calitate de administratori provizorii ai Albalact pe Aurelio Antuna Rodriguez, cetăţean spaniol, care a devenit preşedinte interimar CA, şi pe Gilles Joseph Stephane Mezière, respectiv Michel Francois Jacques Auguste Peslier, ambii cetăţeni francezi.

Consiliul de Administraţie a convocat Adunarea Generală ordinară a acţionarilor Albalact SA pentru data de 6/7 octombrie 2016, pentru alegerea noului CA, printre alte puncte pe ordinea de zi.

Reamintim că acţionarii Albalact au semnat în ianuarie contractul de preluare de către grupul Lactalis. “Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact având drept obiectiv dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, precizau atunci reprezentanţii companiei de produse lactate din judeţul Alba.

Albalact este cea mai mare afacere antreprenorială din industria laptelui, care a ajuns în 2014 la un rulaj de peste 100 de milioane de euro şi a detronat grupul francez Danone din poziţia de lider al pieţei. Compania construită de albaiulianul Raul Ciurtin, medic de profesie, a urcat de la afaceri de 2 milioane de euro în 2002 la peste 100 de milioane de euro.

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiei din Alba, în iulie 2016. B.S.A. International este deținută de către B.S.A., companie franceză care este societatea mamă a Grupului Lactalis. Grupul Lactalis comercializează în România atât produse lactate fabricate local de companiile Dorna Lactate și Dorna, cât şi produse lactate fabricate în străinătate și importate.

Vezi şi Preluarea Albalact SA de către Grupul Lactalis a fost autorizată de Consiliul Concurenţei. Concluzii după analiza autorităţii

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax