Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Schimbări la examene anunțate de Ministrul Educației. Ce se întâmplă cu diferența de 0,5 puncte de la contestații

Publicat

bacalaureat, bac, examen, elevi Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a anunțat vineri, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, că se va renunța la reglementarea care prevede ca notele la examene după contestații nu se modifică dacă diferența nu este mai mare de 0,5 puncte față de nota inițială.

„Am luat decizia ca, pentru examenele viitoare, să renunțăm la reglementarea de a limita șansele elevilor, prin neacordarea punctajului meritat, dacă nu este egal, sau nu depășește 0,5 puncte.

La finalul lunii august, după un dialog public pe care mi-l doresc consistent, vom emite metodologiile de examen pentru anul școlar 2016- 2017, care să aducă o abordare sistemică pentru toate concursurile și examenele naționale, nu doar pentru cel de Bacalaureat.

Îmi doresc ca efortul să fie recunoscut și orice punctaj să poată fi îmbunătățit, dacă e cazul, în favoarea elevului”, a scris pe Facebook ministrul Educației, Mircea Dumitru.

Decizia vine în contextul în care președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia Onița, a depus o plângere la Ministerul Educației solicitând revocarea articolului din Metodologia de desfășurare a examenului de Bacalaureat care prevede că o notă poate fi modificată în urma contestației doar dacă la recorectarea lucrării s-a constatat o diferență de 0,5 puncte.

Citește și Președintele elevilor din România cere Ministerului Educației eliminarea pragului de 0,5 puncte pentru modificarea notei de la BAC în urma contestației

sursa: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax