Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schiorul din Arieșeni Bogdan Gligor, la Jocurile Olimpice de Iarnă, ca antrenor al unei țări exotice

Publicat

Schiorul din Arieșeni, Bogdan Gligor va antrena lotul țării cu climat tropical la Olimpiada de iarnă din 2018 și va pregăti un singur sportiv. Accidentările dese l-au scos din cursa pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, însă schiorul Bogdan Gligor, 29 de ani, va participa la competiție, ca antrenor din Timorul de Est.

Bogdan va avea în componență un singur sportiv, Yohan Goutt Goncalves, 22 ani, participant în proba de slalom.

Acesta  povestește că Yohan e colegul său la clubul francez Motion Team Annecy. „Antrenorul nostru are un copil mic și nu mai poate să îl ajute. Yohan e născut în Franța, la Suresnes, dar mama sa e din Timor. El merge des pe acolo, are rude prin Australia și mai face escale. Plus că îi e mai ușor să participe pentru țara asiatică!”.

Știe că elevul său nu va avea mari pretenții, „se încadrează perfect la dictonul olimpic, important e să participi. Eu sunt peste el ca rezultate, dar n-a fost să fie”.
Iar românul nu renunță la ideea de a se califica la următoarea ediție a Jocurilor. „În mod sigur voi participa în 2022. Ar fi o premieră să particip mai întâi ca antrenor și abia apoi ca sportiv!”.

Yohan Goutt Goncalves a fost primul sportiv din țara sa calificat la Jocurile Olimpice de iarnă. Și, per total, întâiul ajuns la JO fără a beneficia de wildcard, ci prin calificări. Când a participat la Soci, în 2014, a terminat proba de slalom pe un loc onorabil, 43 din 115.

„Inima mea este jumătate din Timorul de Est și sunt mândru că pot reprezenta una dintre cele mai sărace și izolate țări din lume”, se prezintă schiorul pe site-ul oficial.

„Eu n-am ajuns niciodată în Timor și nici nu știu dacă o voi face. E destul de departe. Dar nu știi niciodată”
Bogdan Gligor, antrenorul Timorului de Est la JO
„În România nu s-a investit în sporturile de iarnă, așa că nu cred să vedem vreo medalie în următorii 10-15 ani”
Bogdan Gligor, antrenorul Timorului de Est la JO

sursa: gsp.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax