Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Scutul Pădurii în Munții Apuseni: Peste 100 de pomi de Crăciun, confiscați de polițiști, în Albac, Baia de Arieş și Bucium

Publicat

brazi pomi de craciun Acţiune de combatere a transportului ilegal de pomi de Crăciun au continuat în judeţul Alba. Peste 100 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 24 de ore, în urma unor controale desfășurate în traficul rutier, în zona Munţilor Apuseni.

Poliţiştii din Alba au continuat activităţile de prevenire şi combatere a ilegalităţilor din domeniul silvic.

Astfel, miercuri, 25 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, în timp ce acţionau pe DN 75, pe raza comunei Albac, împreună cu poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Cîmpeni, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat de 42 de ani, din judeţul Vaslui, care transporta pomi de Crăciun.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei nu deţinea documente legale de proveniență şi transport, pentru cei 67 de pomi de Crăciun transportaţi.

Faţă de acesta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 67 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi Ocolului Silvic Valea Arieşului, pentru valorificare.

Tot miercuri, în jurul orei 17.00, poliţiştii din Baia de Arieş l-au depistat pe un tânăr de 21 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta cu un autoturism, 38 de pomi de Crăciun, fără a deţine documente legale de provenienţă şi transport.

În jurul orei 24.00, poliţiştii din Bucium au oprit, pentru control, pe raza comunei, o autospecială condusă de un bărbat de 44 de ani, din comuna Ciuruleasa, care transporta ilegal, 8 pomi de Crăciun.

Şi în aceste cazuri, șoferii au fost sancționați contravenţional, iar pomii de Crăciun au fost predaţi reprezentanţilor ocoalelor silvice, pentru valorificare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax