Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Se ieftinesc paşapoartele, de la 1 februarie. Care sut noile tarife pentru eliberarea documentelor

Publicat

pasaport De la 1 februarie, costul paşapoartelor româneşti va scădea, ca urmare a eliminării unor taxe, informează Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, vor fi eliminate taxa de serviciu public de 22 de lei şi tariful suplimentar de 100 de lei pentru eliberarea paşapoartelor temporare.

În conformitate cu Legea 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, începând cu data de 1 februarie, din costul pașaportului vor fi eliminate:

– Taxa pentru serviciul public prestat, respectiv 22 lei.

– Tariful suplimentar pentru eliberarea pașaportului simplu temporar, respectiv 100 lei.

În acest context, Direcția Generală de Pașapoarte informează că, de la 1 februarie, noile tarife pe care le vor achita cetățenii pentru eliberarea pașapoartelor românești (în cazul cererilor depuse în țară) vor fi următoarele:

– pentru pașaportul simplu electronic (cu valabilitate 5 ani, eliberat persoanelor peste 12 ani): 258 lei (în prezent 280 lei)

– pentru pașaportul simplu electronic (cu valabilitate 3 ani, eliberat persoanelor sub 12 ani ): 234 lei (în prezent 256 lei)

– pentru pașaportul simplu temporar: (cu valabilitate 1 an) 96 lei (în prezent 218 lei)

În prezent plata taxelor menţionate mai sus se efectuează printr-o singură operaţiune de plată (Internet Banking, virament bancar, mandat poştal sau în numerar)

Cum se poate efectua plata?

on-line, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului

Lista codurilor IBAN deschise la Trezoreria operativă Alba Iulia:

– Nr. cont pentru taxe documente eliberate de serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor: RO32TREZ002502601X007825

– Nr. cont pentru taxe de pașaport: RO49TREZ002502602X007826

– Cod de identificare fiscală Instituție Prefect: 4562664

Cetăţenii care fac plata on-line vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plăţii generată la momentul efectuării tranzacţiei, fără certificarea de către bancă.

Având în vedere că pentru confirmarea tranzacţiei efectuate prin internet banking este nevoie de mai mult de 24 de ore, pentru documentele care se eliberează în aceeaşi zi în care se depune cererea (paşaportul simplu temporar), recomandăm să se utilizeze modalităţi de plată a taxelor care permit dovada plăţii la momentul depunerii cererii.

– de la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către conturile deschise de către fiecare Instituţie a Prefectului (vezi mai sus datele valabile pentru județul Alba)

în numerar

la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului,

la casieriile Instituţiilor Prefectului (în cazul paşapoartelor)

prin mandat poștal (la orice Oficiu Poştal)

Ce menţiuni trebuie să conţină documentul de plată?

– numele, prenumele şi CNP-ul persoanei beneficiare a serviciului solicitat,

– tipul documentului solicitat

– contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului judeţului (sau municipiul Bucureşti) unde va fi depusă cererea de eliberare a documentului

– suma de plată.

Pentru cererile pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice/simple temporare cu menţionarea statului de domiciliu tarifele sunt aceleaşi. Pentru cererile depuse prin intermediul misiunilor diplomatice, sumele care se plătesc sunt cele stabilite potrivit Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare.

Mai multe informații, AICI.

sursa: pasapoarte.mai.gov.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax