Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

MARŢI: Întâlnire la Cîmpeni cu primarii din zonă, convocată de prefectul de Alba. Se înfiinţează asociaţie pentru introducerea gazului metan în localităţi din Apuseni

Publicat

primaria-campeni-statuie-avram-iancu Marţi, 13 iunie, de la ora 13.00, primarii din judeţul Alba, zona Munţilor Apuseni se întâlnesc pentru a fi constituită Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară. Obiectivul este necesar în contextul demersurilor efectuate pentru introducerea gazului metan în localitățile din zonă, transmite Prefectura. De altfel, şedinţa este convocată de prefectul Dănuț Emil Hălălai. Va avea loc la sediul Primăriei Cîmpeni.

Potrivit sursei citate, 20 de primari din Țara Moților au adresat recent un memoriu premierului Grindeanu, solicitând introducerea gazului metan în zonă.

”Cantitățile de lemn necesare pentru încălzirea locuințelor sunt foarte mari, cauzele obiective fiind date de specificul zonei de munte, în care sezonul rece se întinde pe o perioadă de 5-6 luni, cu temperaturi care scad în majoritatea zilelor de iarnă sub pragul înghețului. Acestor condiții de viață foarte dure se luptă să le facă față, cu eforturi fizice și materiale foarte mari, aproape 60.000 de locuitori. Din respect pentru istoria și viitorul Țării Moților, actuala clasă politică, Parlamentul și Guvernul României au datoria de a identifica și materializa soluții alternative privind sursele de energie, care să contrabalanseze criza lemnului de foc, criză care în mod evident se va întinde pe mulți ani de acum înainte”, susțin edilii din Apuseni, semnatari ai memoriului adresat premierului Grindeanu, potrivit Prefecturii.

În opinia lor, varianta cea mai bună, ce poate contrabalansa criza lemnului de foc, este introducerea gazului metan în zonă, mai precizează reprezentanţii Guvernului în judeţ.

“Prefectul Dănuț Emil Hălălai se implică în campania amplă desfășurată pentru introducerea gazului metan în localitățile din Munții Apuseni, sprijinind autoritățile locale și efectuând demersurile necesare catre Guvernul României în vederea realizarii acestui important obiectiv, siguranța și confortul cetățenilor județului nostru reprezentând una din prioritățile asumate de la începutul manadatului său”, precizează Prefectura.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax