Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Sebeş: Ministrul MAI, Traian Igaş, la întâlnire cu oficialii din Alba

Publicat

 

Ministrul MAI, Traian Igaş (stânga), arhivă

Reprezentantul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), ministrul Traian Igaş s-a deplasat, vineri, la Deva, ocazie cu care s-a oprit la Sebeş, pentru câteva ore, pentru a avea o discuţie cu prefectul Ştefan Bardan şi preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

„Mă îndrept spre Deva, unde urmează să-l instalez astăzi (n.r. – vineri) pe subprefectul judeţului Hunedoara. Am ţinut neapărat să mă întâlnesc şi cu administraţia publică locală din Sebeş şi cu autorităţile judeţene; aici este prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean şi prefectul judeţului Alba, pentru a discuta teme care ţin de administraţia publică locală, teme care ţin de ordinea şi siguranţa publică din judeţul dumneavoastră şi nu în ultimul rând să informez ultimele hotărâri de guvern care s-au luat în şedinţa de ieri şi alatăieri; discutăm  aici despre Legea 215 privind administraţiile publice locale şi Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali, unde s-au produs anumite modificări, urmând ca aceste proiecte de lege să plece în dezbatere spre Parlament începând de săptămâna viitoare”, a declarat Traian Igaş.

Demnitarul a detaliat ce anume se modifică la cele două legi: „Ne referim la faptul că intenţionăm prin aceste proiecte de lege să dăm posibilitatea primarilor să conducă şedinţele de consiliu local. Pe urmă am clarificat prin această lege modul prin care se adoptă hotărârile de consiliu local sau judeţean, şi anume, cu excepţia patrimoniului unde avem nevoie de o majoritate calificată 2/3, celelalte hotărâri se adoptă cu jumătate plus unu din voturi”, a declarat Igaş.

O altă modificare menţionată de Igaş este validarea consilierilor locali în instanţă şi nu prin hotărâri de consilii locale. „Astăzi avem foarte multe situaţii, multe judeţe unde aceşti consilieri nu pot fi validaţi pentru că se opun grupurile politice. Urmează ca această validare să se facă prin instanţe”, a subliniat demnitarul.

Nu în ultimul rând, Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, lista localităţilor rurale care vor beneficia de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru refacerea infrastructurii rutiere comunale afectate în urma inundaţiilor din iunie-august 2010.

„Judeţul Alba are un număr însemnat de localităţi care au fost afectate în urma inundaţiilor. Am discutat cu reprezentanţii administraţiei publice locale care sunt paşii următori pentru a putea accesa bani de la Uniunea Europeană şi bani de la bugetul de stat. Acest program se desfăşoară prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dar proiectul de hotărâre a fost semnat împreună cu Ministerul Administraţiei Publice şi Ministerul Dezvoltării. Practic trebuie să instruim primarii să facă studii de fezabilitate, să facă tot ceea ce ţine de a accesa aceşti bani”, a precizat Traian Igaş.

La discuţii au luat parte şi primarul municipiului Sebeş, Mugurel Sârbu, vicepreşedintele Senatului României, Alexandru Pereş şi senatorul PDL, Nicolae Dobra.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax