Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sedința CNEx al PSD: Geoană, Vanghelie și Șova, EXCLUȘI din partid. Liderii județelor cu rezultate slabe la alegeri AU SCĂPAT fără sancțiuni

Publicat

Congres PSD Alba ponta Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, joi, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie şi Dan Şova. Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, despre excluderea din partid a social-democraţilor Mircea Geoană, Dan Şova şi Marian Vanghelie, că majoritatea covârşitoare a colegilor a decis că trebuie să meargă pe drumul lui şi că a plătit un preţ pentru că nu a fost un om al deciziilor radicale.

Ziua a fost una grea şi importantă pentru liderii PSD din județe, inclusiv pentru cei din conducerea organizației din județul Alba. Pentru prima dată după alegerile prezidenţiale din acest an, membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD s-au reunit, la sediul central al partidului, pentru a face prima analiză formală a eşecului de la scrutin, dar şi pentru a lua decizii privind menţinerea guvernării, restructurarea guvernului sau convocarea congresului.

Excluderea lui Geoană, Șova și Vanghelie a anulat practic analiza cu privire la rezultatele slabe obținute de organizațiile PSD din Transilvania și le-a dat speranțe de ”iertare”, liderilor din aceste județe.

Surse social-democrate au menţionat că au existat în CExN două propuneri, una de suspendare şi una de excludere, fiind votată cea de excludere.

Propunerea de excludere a fost votată cu 80 de voturi „pentru”, două „împotrivă” şi două abţineri, au relatat sursele citate.

Potrivit Statutului PSD, excluderile se votează cu două treimi din membrii CExN.

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că s-a decis ca în primăvara anului viitor să aibă loc Consiliul şi Congresul, în care se va alege o nouă echipă de lideri şi se va decide proiectul politic pentru următorii cinci ani.

Victor Ponta a declarat că ”este un moment mai dificil pentru el, din care poate să înveţe sau pot fi găsiţi alţii mai buni”, şi a precizat că ”este nevoie de o echipă de conducere în PSD care să fie cu adevărat unită şi să aibă un proiect comun”.

”Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noştri pe care nu numai eu, că dacă era vorba numai de mine, lucrurile erau mult mai simple, dar majoritatea covârşitoare a Comitetului Executiv, cu doar două voturi împotrivă, a considerat că trebuie să ne despărţim drumurile”, a anunţat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că ”nu a fost omul deciziilor radicale şi a plătit un preţ”.

”Uneori e nevoie de decizii radicale şi e nevoie ca să rămâi în echipă cu cei care au un proiect comun cu tine”, a mai adăugat preşedintele PSD.

Cei optzeci de colegi care au votat pentru, au considerat că este un moment în care fiecare trebuie să meargă pe drumul lui”, a mai afirmat Victor Ponta.

Ponta: Congresul PSD va fi în primăvara anului viitor, va alege o nouă echipă de lideri şi un proiect

Preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că s-a decis ca în primăvara anului viitor să aibă loc Consiliul şi Congresul, în care se va alege o nouă echipă de lideri şi se va decide proiectul politic pentru următorii cinci ani.

Victor Ponta a afimat că prima decizie adoptată în cadrul Consiliului Executiv a fost de a organiza forurile principale de decizie, Consiliul şi Congresul, în primăvara anului viitor.

”E nevoie de timp ca noul proiect pentru 2015-2019 să fie construit”, a precizat Ponta, adăugând că este vorba de ”noul proiect politic,de noua echipă politică şi tot ceea ce înseamnă proiecte, oameni şi capacitatea de a le pune în aplicare”.

”Actuala conducere va asigura conducerea până în primăvară, atunci când la Consiliu şi la Congres nu doar se va alege o echipă de lideri ci se va decide proiectul politic în următorii cinci ani”, a ţinut să menţioneze preşedintele PSD.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax