Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şef interimar la Biroul Vamal Alba, detaşat de la Mehedinţi. Este cercetat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 2,2 milioane euro

Publicat

finante lista

Fostul director al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Mehedinţi, Violeta Crăciun, a fost transferată la Alba Iulia, pe postul de şef al Biroului Vamal de interior Alba. Va ocupa această funcţie timp de 6 luni.

Detaşarea funcţionarului este în cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Braşov, pe postul vacant de şef birou vamal de interior la Alba Iulia. Anterior, Violeta Crăciun a fost şef Administraţie adjunct – Colectare Contribuabili Mijlocii în cadrul AJFP Mehedinţi.

Transferul acesteia ar fi fost decis în contextul în care Violeta Crăciun este cercetată de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de 2,2 milioane de euro, au precizat reprezentanţi ai AJFP Mehedinţi pentru evz.ro.

Prin funcţia pe care o deţinea în cadrul instituţiei, ar fi putut influenţa ancheta, susţin sursele citate.

Violeta Crăciun, fostul șef al Gărzii Financiare Mehedinți, Gheorghe Huza şi omul de afaceri Sorin Duducea sunt învinuiţi într-un dosar în care DIICOT cercetează o grupare care a obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând mai multe societăţi comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus în mod ilegal TVA şi au diminuat impozitul pe profit.

“Activitatea infracţională a fost sprijinită de către un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi un director executiv în cadrul DGFP Mehedinţi. Prejudiciul cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeşte suma de 2.200.000 de euro”, se arată într-un comunicat DIICOT.

În iunie 2013, Violeta Crăciun, alături de alte 20 de persoane, printre care oameni de afaceri care au derulat contracte cu administraţii locale (construcţii, asfaltarea unor drumuri), au fost ridicate de DIICOT de la domicilii şi duse la audieri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax