Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şef nou la DIICOT Alba Iulia: Ionela Denisa Florea a preluat conducerea serviciului, la trei săptămâni după demisia procurorului Mureşan

Publicat

Conducerea DIICOT Alba Iulia a fost preluată de procurorul Ionela Denisa Florea, la trei săptămâni de la confirmarea eliberării din funcţie prin demisie a procurorului şef Ioan Mureşan, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă în legătură cu dosarul lui Traian Berbeceanu. Mureşan a cerut să rămână pe o funcţie de execuţie la Alba Iulia, adică de simplu procuror la DIICOT Alba Iulia.

Ionela Denisa Florea a fost numită în funcția de șef al DIICOT Alba pentru o perioadă de 6 luni. Potrivit reprezentantului DIICOT București, Violeta Fotache, Ionela Denisa Florea fost avocat timp de 7 ani, iar de 10 ani este procuror. A lucrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sebeş, apoi a activat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi din iunie 2010 este procuror judiciar la DIICOT Alba.

Potrivit declaraţiei de avere, deţine casă de 324 mp construită în 2007, în Alba Iulia, apartament de 67 mp cumpărat în oraş, teren extravilan de 657 mp cumpărat în 2006 împreună cu familia, două maşini – Honda CRV (2008) şi Honda Accord (2009), cumpărate, credite bancare de 230.000 CHF, respectiv 50.000 de lei şi este acţionar la Sc Industrie Mică Servicii. Soţul, Cristian Florea, este, de asemenea, angajat la DIICOT Alba.

Ioan Mureşan şi-a înaintat demisia în 26 mai, iar cererea a intrat în atenţia CSM – Secţia procurori care a confirmat eliberarea la cerere, din funcţia de procuror şef al Serviciului Teritorial Alba Iulia din cadrul DIICOT, începând cu data de 29 mai.
Procurorul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, ar fost audiat de mai multe ori de DNA Bucureşti, în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi represiune nedreaptă, alături de poliţistul Alin Muntean, care a activat în cadrul BCCO Alba Iulia, şi procurorul Nicolaie Cean, pentru complicitate la aceste infracţiuni.

Reamintim că, în urmă cu două săptămâni, procurorii DIICOT au extins urmărirea penală față de fostul șef al BCCO Alba Iulia, comisarul șef Traian Berbeceanu.

La rândul lor, procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, poliţistul Alin Muntean şi procurorul Nicolaie Cean se află sub control judiciar, în dosarul DNA. Adică nu au voie să ia legătura cu martorii din dosarul pe care l-au instrumentat, să părăsească localitatea de domiciliu (cu excepţia deplasării la locul de muncă), să poarte arme şi trebuie să se prezinte la Poliție, ori de câte ori sunt solicitați.

Citeşte şi Şeful DIICOT Alba, un poliţist BCCO şi un procuror, URMĂRIȚI PENAL de DNA. Sunt acuzaţi de abuz în serviciu în legătură cu DOSARUL BERBECEANU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax