Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Șefii Asociației de Proprietari nr. 36 din Alba Iulia fac precizări la ce n-au vrut să spună în ședința în care au scos presa afară

Publicat

Deși a refuzat accesul presei la ultima ședință a asociației nr. 36 din Alba Iulia, conducerea acesteia a venit cu precizări după ce ziarul Alba24  a publicat un articol despre nemulțumirile unor membri. La ședința respectivă unul dintre reporterii Alba24.ro, deși invitat, nu a fost lăsat să participe la ședință. Cu toate acestea, unul dintre șefii de scară, a semnalat o parte dintre  problemele care îl nemulțumeau în cadrul asociației. Reprezentanții Asociației spun că informațiile transmise de respectivul proprietar,  nu sunt conforme cu realitatea. Drept urmare, Asociația de proprietari Tolstoi, reprezentată de Ioan Anghel, a transmis pe adresa redacției Alba24.ro, propriul punct de vedere referitor la acest caz.

În data de 26 martie, Asociația de proprietari nr. 36 Tolstoi, din Alba Iulia, a organizat o ședință. Pe ordinea de zi, erau trecute prezentarea rapoartelor de activitate, pe anul 2013, ale comitetului executiv, administrației și comisiei de cenzori, dar și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2014. Punctul 5 pe ordinea de zi, era rezervat discuțiilor.

La eveniment urma să participe și un reporter al ziarului Alba24.ro, în urma unei invitații făcute de un membru al asociației. Cu toate acestea, participarea unui reprezentant al presei nu a fost privită cu ochi buni de comitet și, în urma supunerii la vot, acesta a fost poftit afară, deși mai bine de 5 proprietari prezenți, au votat pentru participare.

Articolul apărut ulterior, prezintă exclusiv nemulțumirile lui A.L., șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Alba Iulia, referitoare la o societate comercială, proprietatea administratorului de asociație (n.r. Valeria Neagă, înlocuită ulterior de Alexandra Neagă – Medrea, fiica acesteia), care, conform lui A.L., oferă, fără drept, servicii de contabilitate și administrare imobile. Totodată, proprietarul s-a plâns și de valoarea facturilor la întreținere, deseori nejustificată, de penalizările pentru întârzierile la plata utilităților, care nu sunt la fel pentru toți, dar și de anumite probleme legate de fondul de rulment și reparații.

Menționăm, de asemenea, că reprezentanții asociației nu au fost întrebați despre aceste probleme, întrucât reporterul a fost scos afară de la ședință.

Citește și Nereguli ascunse la o asociație de proprietari din Alba Iulia. Presa, scoasă afară la ședința membrilor din conducerea asociației

Vă prezentăm precizările Asociației de proprietari nr, 36, Tolstoi, din data de 8 aprilie, semnat de președintele Ioan Anghel:

„Referitor la acuzațiile care i se aduc administratorului și fiicei acesteia, vă aducem la cunoștință că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, a încheiat un contract cu o persoană juridică, conform Legii 230 din 2007, art. 35 <persoane juridice specializate și autorizate pentru realizarea, respectiv furnizarea serviciilor necesare administrării, întreținerii, investițiilor și reparațiilor asupra proprietății comune>, contract aprobat de către Comitetul Executiv și Adunarea generală. Contract depus și prezentat Primăriei Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari. Dorim să facem prezentarea clară a faptului că Asociația de Proprietari nr. 36 Tolstoi, nu plătește niciun salariu pentru administrare către persoanele fizice prezentate în articol, toate plățile fiind făcute conform legii și a hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Generale a Asociației de Proprietari nr. 36 Tolstoi.

Dorim să arătăm pe această cale că, în cadrul numeroaselor controale efectuate de către Primăria Alba Iulia, Compartimentul Relații cu Asociații de Proprietari, IPJ Alba – Poliția Econnomică, Judecătoria Albă, nu au fost constatate nereguli, motiv pentru care nicio persoană din cadrul Asociației de Proprietari nr.36 Tolstoi, nu a fost sancționată.

Decizia ca în perioada 02.12.2013 – 01.03.2014, încasarea regiei să se efectueze doar 4 zile pe săptămână, respectiv de luni până joi, iar în zilele de vineri să fie întreprise alte activități administrative, decizie aprobată în cadrul ședinței de Comitetului Executiv din data de 02.12.2013, întrucât sediul în cadre funcționează Asociația de Proprietari nr.36 Tolstoi nu beneficiază de agent termic, încălzirea realizându-se cu un calorifer electric, iar datorită numărului de încasări în zilele de vineri, s-a hotărât că nu se justifică cheltuielile cu energia electrică consumată. Această hotărâre fost luată ținând cont de măsurile luate și în anii anteriori, privitoare la problema cu care ne confruntăm în perioada de iarnă.

Dorim să precizăm și că responsabilitatea pentru încasarea fondurilor reparații și rulment nu a fost niciodată în sarcina șefului de scară din blocul TO 09, cum afirma acesta, toți ceilalți locatari de pe această scară plătind și beneficiind de aceste fonduri pentru reparații la nivel de scara TO 09, reparații plătite de către reprezentanții Asociației de Proprietari, din fondul acumulat până la data respectivă.

Întrucât A.L. <șef de scară în blocul TO 09 de pe strada Marcus Aurelius din Albă Iulia>, a refuzat să achite fondurile de rulment și reparații în perioada februarie 2012 – până în prezent, aceasta a fost somată conform legii, printr-o notificare de plată (semnată, ștampilată), pe care A.L. a primit-o pe bază de semnătură, iar legea 175/2010 la care e face referire în articol, nu mai produce efecte începând cu 20.07.2011.”

Foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dionis

    joi, 10.04.2014 at 10:49

    Relicvele comuniste, presedintele si administratorul asociatiei, nu se dezmint. Lucreaza dupa aceleasi metode specifice anilor de comunism, in care minciuna, hotia, nesimtirea, sfidarea, manipularea etc. fac parte intrinseca din modul lor de viata, trecut si actual.
    „Intaiul” comunist al asociatiei a mai fost si presedintele Casei de Ajutor Reciproc a pensionarilor din Alba Iulia, de unde, dupa descoperirea matrapazlacurilor pe care le-a facut acolo, a fost dat afara.

    Totusi, ceva trebuie sa se intample si la aceasta asociatie, asa cum s-a intamplat in urma cu ceva timp la asociatia de proprietari nr. 50 din Alba Iulia, unde a fost schimbata toata conducerea acelei asociatii!

    Nu ar strica ca redactia Alba24 sa-si continue „cercetarile”, sa stea de vorba cu reprezentanta Comp. de Relatii cu Asoc. de Proprietari din cadrul Primariei Alba Iulia, care nu a avut „bunavointa” de a participa la Adunarea Generala invocata mai sus, care sa spuna cate nereguli (dovedite) au fost semnalate si confirmate ulterior de-a lungul timpului de catre acest compartiment, fara a se lua nici o masura pentru pedepsirea celor vinovati sau, eventual, cu alte persoane dispuse sa prezinte „adevarata fata” a acestei asociatii, incepand cu anul 2005 si pana in prezent.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax