Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Şeful BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, reţinut pentru 24 de ore. Vezi conţinutul scrisorii lăsate de poliţist

Publicat

Şeful BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu a fost reţinut de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, în noaptea de miercuri spre joi. Acesta va fi prezentat instanţei, în jurul orei 14.00, cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Alături de el au mai fost reţinuţi şi soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu – consideraţi liderii grupului infracţional specializat în comerţ ilegal cu produse petroliere, a cărui activitate Berbeceanu ar fi sprijinit-o.

Precizăm că poliţistul a lăsat o scrisoare adresată  “Tuturor poliţiştilor din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate din cadrul poliţiei române”, în care dezvăluie „aspecte grave”.

În textul scrisorii, se arată că: “Am ales această cale ca pe o ultimă soluţie, pentru a vă transmite aspecte deosebit de grave. În aceste momente cumplite, asupra mea şi a echipei pe care o conduc se desfăşoară o acţiune mârşavă de mari proporţii, organizată şi coordonată de procurori ai DIICOT şi ofiţeri ai Serviciilor de informaţii.

Cei mai mulţi dintre voi mă cunoaşteţi de ani mulţi, am colaborat de atâtea ori, am împărţit momente de glorie şi împlinire profesională, dar am trăit împreună şi clipe de disperare şi tristeţe. Vă cer doar să aveţi grijă de voi şi de subordonaţii voştri, să vă feriţi în fiecare clipă pentru că astăzi suntem noi cei vânaţi, denigraţi, astăzi noi suntem cei împotriva cărora se fabrică dosare bazate pe probe false, pe declaraţii mincinoase….dar mâine aţi putea să fiţi voi în locul nostru.

Vă recomand cu toată răspunderea să nu mai desfăşuraţi activităţi informativ-operative, acţiuni, prinderi în flagrant, întâlniri cu surse de informaţii, activităţi conspirate (audieri de martori cu identităţi protejate, activităţi cu investigatori sau colaboratori sub acoperire) pentru că riscaţi ca unii procurori mârşavi ajutaţi de lucrători ai DIPI, la un moment dat să trasforme totul în probe mincinoase împotriva voastră. Imaginaţi-vă că întâlnirile voastre cu surse de informaţii pot fi monitorizate, fotografiate şi filmate, apoi transformate în <probe>. Gândiţi-vă că în acest fel sursele vă sunt deconspirate, iar voi sunteţi expuşi doar pentru că vreţi să vă faceţi datoria.

Rezultatele noastre de fiecare dată au fost <confiscate> de procurori care şi le-au atribuit fără ruşine, minţind mereu că au făcut sute de percheziţii, că au realizat zeci de prinderi în flagrant, că au prins mii de infractori, că au descoperit tone de droguri etc… în realitate ştim cu toţii că la nicio astfel de acţiune nu a participat vreodată niciun procuror. În schimb, în nicio ocazie procurorii DIICOT nu şi-au asumat eşecurile, nu şi-au recunoscut greşelile… în aceste situaţii poliţiştii erau arătaţi cu degetul în mod perfid şi eronat.

Precizez că în mod categoric, nu mă refer aici la toţi procurorii DIICOT, pentru că cea mai mare parte dintre aceştia sunt buni profesionişti, persoane cu profil moral deosebit… majoritatea dintre ei sunt pur şi simplu, buni colegi cu poliţiştii structurilor noastre.”

Vezi AICI scrisoarea transmisă de Berbeceanu , publicată integral pe siteul antena3.

Traian Berbeceanu este urmărit penal sub acuzaţia de a fi comis infracţiunile de sprijinire a unui grup infracţional nestructurat, favorizarea infractorului, omisiunea sesizării organelor judiciare, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii.

Citeşte şi Motivul anchetării comisarului Berbeceanu: Nume şi firme implicate în dosarul în care a fost “agăţat” şi şeful BCCO Alba Iulia

Acesta a fost adus la audieri miercuri, în urma unor percheziţii. Traian Berbeceanu a fost adus la sediul DIICOT Alba, miercuri, în jurul orei 14.40. Acesta a declarat în fața jurnaliștilor că ceea ce se întâmplă este o mârșăvie.

„Asistați la cea mai mare mârsăvie din cariera voastră. Vreau să fie toată lumea convinsă că și eu și polițiștii mei suntem extrem de corecți și de cinstiți. Asta se întâmplă când te lupți cu crima organizată”, a spus Berbeceanu. Întrebat de jurnaliști dacă bănuiește pe cineva care ar fi provocat situația, el a spus „nu bănuiesc, știu”, precizând că este posibil să fie atât din mediul politic cât și din mediul de afaceri și că va da nume „la momentul potrivit”.

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi al Inspectoratelor Judeţene de Poliţie Alba şi Hunedoara au efectuat miercuri un număr de 11 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din şase învinuiţi, specializate în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, delapidare, folosirea cu rea credinţă a bunurilor sau creditului societăţii în scop contrar intereselor acesteia, în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate, complicitate la înşelăciune, fals intelectual, uz de fals, refuzul de a pune la dispoziţia administratorului judiciar ori lichidatorului, a evidenţelor, documentele şi bunurilor de patrimoniu.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii au constituit un grup infracţional începând cu anul 2003 până în prezent şi folosindu-se de calitatea de asociaţi şi administratori la mai multe societăţi comerciale, precum şi de mai multe firme fantomă special create şi/sau folosite în scopuri infracţionale, au derulat operaţiuni comerciale şi financiare fictive [fraudă tip carusel, privind comerţul cu carburanţi şi alte produse petroliere (solvenţi, bitumuri, combustibili pentru focare)].

Prin sustragerea de la plata accizelor, a impozitului pe profit şi TVA-ului a fost prejudiciat bugetul statului cu sume importante de bani (aproximativ 3,5 milioane RON).

Deopotrivă, există suspiciunea rezonabilă că învinuiţii şi-au însuşit fără drept prin utilizarea unor manopere frauduloase diferite sume de bani din patrimoniul unor societăţilor comerciale (aproximativ 3,5 milioane RON) folosind  înscrisuri false.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

24 Comentarii

24 Comentarii

  1. Raul Smecherie

    joi, 24.10.2013 at 09:29

    uraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!

    • Dan

      joi, 24.10.2013 at 19:36

      Ce ura,mai gunoiule??

  2. Horea

    joi, 24.10.2013 at 12:08

    mama, mama… Sper din toata inima sa se faca lumina in acest caz si sa vedem ani grei de pucarie…
    13 mii de institutii si structuri DE STAT, care ar trebui sa ne protejeze: de fapt, le dai puterea la unii ca sa manipuleze in stana si in dreapta si sa se joace de-a Dumnezeii cu vietile noastre…

  3. The King

    joi, 24.10.2013 at 12:52

    Raul…Calmeaza-te greuleeee….Vb cantecului….Keep calm and wait…O sa te umfle iarasi…

  4. barabulea

    joi, 24.10.2013 at 15:29

    OLE OLE OLE OLE, BEEERBECEANUU NU MAI EEE

  5. Pingback: VIDEO: Traian Berbeceanu, prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Lacrimi şi aplauze din partea colegilor | Alba24

  6. anonim

    joi, 24.10.2013 at 18:38

    ce facem o inghitim si pe asta, ramane si fraieru asta o victima sau facem ceva

  7. emilian

    joi, 24.10.2013 at 20:01

    cei care se bucura de arestarea lui Berbeceanu bag seama ca sunt doar spuma societatii!

  8. alex

    joi, 24.10.2013 at 21:34

    defapt ar fi bine sa intre acolo unde ii este locul ..numai eu stiu cati copii au fost arestati din cauza lui si au stat dupa gratii iar cei care detineau ceea ce nu trebuie sunt si azi liberi ..de ce ? pentru ca acum este acolo unde ii e locul ! **** politia romana !!

  9. ghita cunoscatorul

    joi, 24.10.2013 at 21:35

    cate “detalii” scurg structurile ticalosite catre noi cetatenii cei prosti pt a ne prostii…Nu e cam mare efortul domnilor?! Chiar asa de mult sa va fi deranjat acest comisar Berceanu si echipa lui?!….

  10. Pingback: Comisarul Traian Berbeceanu și soții Biriescu, arestați preventiv pentru 29 de zile. Hotărârea a fost atacată cu recurs | Alba24

  11. Liliana

    joi, 24.10.2013 at 23:01

    Mai nou dosarele penale in Romania, tara membra UE si NATO, se cladesc pe suspiciuni rezonabile si nu pe PROBE?? In ce tara traim?? Prin activitatea sa acest politist a deranjat cu siguranta o multime de institutii si o gramada de oameni din musuroiul coruptilor, spagarilor, mincinosilor, etc. Ramane de vazut daca probele sunt adevarate si directe sau mincinoase, indirecte si provenite doar pe calea aerului! Oare de ce in politia romana nu exista mai multi politisti gen acest Berbeceanu? Pentru ca se complac in mediocritate, slugarnicie si pupincurism, mai ales sefii! Cred ca Dumnezeu este judectorul adevarat si suprem si de acela trebuie sa ne temem cu toti! Doamne ajuta sa se faca dreptate pana la capat!

  12. sorin

    vineri, 25.10.2013 at 09:05

    Cum e posibil ca niste politisti sa aplaude un infractor la instanta? Cred ca e vb de colegii de sprit si infractiuni ai inculpatului, poate le vine si lor randul…Rusine inculpatului si aplaudacilor

    • cetateanul turmentat

      sâmbătă, 26.10.2013 at 09:36

      …prezumtia de nevinovatie….

  13. Pingback: Mesaje de susținere pe Facebook pentru Berbeceanu. Peste 5.000 de persoane vorbesc pe internet despre anchetarea şefului BCCO Alba Iulia | Alba24

  14. Pingback: Stenogramă: Conflict subteran între șeful BCCO Alba și procurorii DIICOT. Tehnică de supraveghere instalată în biroul lui Berbeceanu | Alba24

  15. Pingback: Trei sute de persoane au participat la o manifestație de susţinere a comisarului şef al BCCO Alba Iulia,Traian Berbeceanu, la Deva | Alba24

  16. Pingback: MOTIVAREA arestării preventive în cazul BERBECEANU. Vezi ce de a considerat instanţa că şeful BCCO Alba Iulia trebuie ţinut după gratii | Alba24

  17. radu maria

    miercuri, 30.10.2013 at 11:38

    Nu-l cunosc pe Domnul Berbeceanu dar,sunt impresionata de cazul Dansului.Sper ca procurorii sa judece cu dreptate,Cititi Acatistul Sfatului Ierarh Nicolae.Este de mare ajutor.In special sotia dansului sa-l citeasca.
    Doamne ajuta!

  18. Pingback: UPDATE: Înalta Curte judecă recursul arestării șefului BCCO Alba. Audierile s-au terminat. Hotărârea a rămas în pronunțare | Alba24

  19. Pingback: Decizie la Înalta Curte în cazul BERBECEANU: Fostul şef al BCCO Alba Iulia rămâne în arest | Alba24

  20. Pingback: Dosarul în care este cercetat Traian BERBECEANU a fost preluat de structura centrală a DIICOT | Alba24

  21. Pingback: Procurorul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan a cerut “apărarea reputaţiei” la CSM, după scrisoarea lui Berbeceanu | Alba24

  22. Pingback: MARILE DOSARE ale anului 2014: Nume sonore din Alba, în atenţia magistraţilor, sub acuzaţii de corupţie, înşelăciune sau favorizarea infractorului | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax