Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şeful PSD Alba, Ioan Dîrzu: Se cunosc deja finaliștii etapei de duminică a concursului ”Cultură pentru cultură” 2015, de la Fărău. Reacţia CJ

Publicat

ioan dirzu Deputatul PSD Ioan Dîrzu a sesizat joi, în conferinţă de presă, unele aspecte referitoare la etapa de duminică, 5 iulie, a festivalului concurs ”Cultură pentru cultură” 2015, ce va avea loc în comuna Fărău. Potrivit acestuia, se cunosc deja finaliștii la această etapă.

”Nu știu dacă ați știut, dar se pare că, vizavi de <Cultură pentru cultură>, se cunosc deja finaliștii de duminică, de la Fărău. Este vorba despre comuna Fărău care va câștiga majoritatea sau cele mai multe premii din cele șapte”, a spus Dîrzu.

Potrivit deputatului PSD, premiile ar putea fi acordate deja.

”Vin cu următoarea rugăminte, haideți să nu mai facem cheltuieli și să transportăm atâția artiști cu autocare, comisii, juriu, ar putea ca premiile respective să le dea de astăzi. Nu mi se pare normal ca la astfel de competiții, <Cultură pentru cultură>, să nu se promoveze valorile care încercăm să le regăsim, încercăm să culegem din izvorul tradițiilor”, a precizat liderul PSD Alba.

Ioan Dîrzu a făcut și o „nominalizare” referitor la unul dintre premiile care vor fi acordate duminică. ”Știu că printre viitorii premianți va fi viitorul buldozerist în cadrul primăriei Fărău”, a transmis Dîrzu.

”Vreau să sesizez conducerea Consiliului Județean să se implice atent, pentru că eu cred că sunt niște bani cu dedicație și nu mi se pare normal față de ceilalți competitori. Dacă tot se realizează o astfel de acțiune la nivelul județului, ea trebuie să fie imparțială, să scoată în evidență valorile pe care le avem în acest domeniu”, a încheiat Ioan Dîrzu.

Contactat de către Alba24, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Alba, George Șinca, a transmis că nu comentează declarații politice, însă a făcut precizări despre importanţa evenimentului.

”Nu pot comenta afirmațiile politice. Concursul este serios, a avut rezultate bune, a ajutat județul și au fost reabilitate căminele culturale. A fost pornit la ideea lui Ionuț Fulea pentru revitalizarea culturii tradiționale din mediul rural și totodată, să revitalizeze și baza materială – câștigătorul folosea banii pentru repararea căminelor culturale”, a spus Șinca.

Totodată, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena”, Daniela Floroian, a precizat că, dacă o comună este organizatoare, nu înseamnă că este și câștigătoare.

”Comuna Fărău este organizatoarea acestei etape însă asta nu înseamnă că este și câștigătoare. Anul trecut, comuna s-a situat pe locul 5 din 5 participanți. Sunt 11 oameni în juriu și fiecare punctează pe domeniul său, nu ai cum să estimezi cine va fi câștigător”, a declarat pentru Alba24, Daniela Floroian.

Ediţia 2015 a concursului judeţean “Cultură pentru Cultură” se desfăşoară în perioada mai – iulie, etapa finală urmând să aibă loc, ca şi anul trecut, în comuna Avram Iancu, cu prilejul „Târgului de fete” de pe Muntele Găina, în 18 iulie.

Până acum s-au derulat etapele zonale: zona Munţii Apuseni (Zlatna – Cîmpeni), în 10 iulie, la Negrileasa – Poiana Narciselor (finalistă, comuna Sălciua);  zona Târnave şi Secaşe, la Blaj, pe Cîmpia Libertăţii, în 17 mai (finalistă, comuna Ciugud); zona Sebeş-Cugir, în 7 iunie, la Loman şi urmează zona Aiud – Ocna Mureş, în 5 iulie, cu loc de desfăşurare la Fărău.

Festivalul-concurs, organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, are drept scop revitalizarea culturii tradiţionale din mediul rural şi dezvoltarea turismului cultural în zonele istorico – etnografice ale judeţului. Faţă de ediţiile anterioare, în acest an premiile sunt acordate pe secţiuni şi vor ajunge la cei care participă la concurs (artişti locali, nu direct la consiliile locale).

Citeşte şi Festivalul-concurs „Cultură pentru cultură” 2015. Regulamentul competiţiei, aprobat de CJ Alba. PREMIILE, etapele şi condiţii

Finala de anul trecut a fost câştigată de comuna Ciugud, cu primar PSD.

Citeşte şi FOTO: Comuna Ciugud, pentru a patra oară câștigătoare la Festivalul „Cultură pentru Cultură”. În urma competiției s-a ales cu 100.000 de lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax