Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Senatorul de Alba, Daniel Breaz, conferențiază în Sultanatul Oman alături de ”greii” matematicii mondiale

Publicat

breaz

Senatorul matematician, Daniel Breaz, va conferenția timp de o săptămână în Muscat, capitala Sultanatului Oman. Acesta va ține prelegeri alături de două nume mari din domeniul matematicii, la nivel mondial: Prof. PhD. Mercat Christian – University of Lyon și Prof. PhD Maslina Darus – National University of Malaysia.

”Sunt onorat să conferențiez, ca invitat, în mediul academic din capitala Muscat. Este, desigur, o experiență profesională și culturală aparte și mă bucur să pot reprezenta școala românească de matematică în colțuri atât de îndepărtate ale lumii!” a spus Daniel Breaz.

Dincolo de activitatea sa politică în cadrul PSD, Breaz este unul dintre cei mai cunoscuți cercetători români în domeniul matematicii, fiind și rector al Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. În 2009, acesta a fost desemnat cel mai bun cercetător din lume (din 4500 de matematicieni evaluați) în teoria geometrică a funcţiilor, distincție primită din partea Institutului de Cercetare pentru Ştiinţe Matematice din cadrul Universităţii Kyoto, din Japonia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Marius

    miercuri, 22.11.2017 at 18:00

    Auzi cica matematician, poate asistat social, o alta panarama PSDista.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax