Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Senatul a aprobat tacit alegerea primarilor în două tururi de scrutin, la o săptămână de la alegerile locale

Publicat

urna voturi primar alegeri Alegerea primarilor în două tururi de scrutin a trecut tacit de Senat, la o săptămână după alegerile din 5 iunie.

Potrivit proiectului de lege, se modifică articolul 101 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publiec locale. Actula a fost adoptat tacit în 9 iunie 2016.

Pentru funcţia de primar este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea voturilor valabil exprimate, iar, în cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit jumătate plus unu din totalul voturilor exprimate, se organizeaază un nou tur de scrutin, la două săptămâni de la primul tur, la care participă numai primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur, respectiv candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj.

Este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

Sunt modificările din legislaţie care au fost aprobate tacit de Senat.

Reamintim că PNL a cerut de mai multe ori, înainte de alegerile locale din 5 iunie, aceste modificări. Neconstituţionalitatea alegerilor locale într-un singur tur de scrutin a fost sesizată fără rezultat la CCR atât de PNL, cât şi de jurnalistul Liviu Avram. Alte excepţii au fost ridicate ulterior de mai mulţi dintre cei care au pierdut alegerile, printre care şi Clotilde Armand (USB).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax