Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Serviciu de rating şi evaluare a firmelor, pus la dispoziţie de Camera de Comerţ Alba. Cum se poate obţine certificatul „Risc Partener”

Publicat

Camera de Comert si Industrie Alba

risc partener Firmele din judeţul Alba pot afla situaţiile actualizate ale incidentelor de plăţi şi litigiilor în care sunt implicate companiile, prin intermediul unui serviciu pus la dispoziţie de Camera de Comerţ şi Industrie. Este vorba despre “Risc Partener”, un certificat de rating şi evaluare a firmelor.

Serviciul este oferit de Camera de Comerţ și Industrie a județului Alba, prin intermediul Camerei de Comerţ și Industrie a României, în parteneriat cu Risco.

Agenţii economici pot accesa serviciul “Risc partener”, un certificat de rating şi evaluare a companiilor.

“Camera de Comerț și Industrie Alba își propune crearea unui instrument util pentru procesul decizional de afaceri, bazat pe analizarea rezultatelor financiare ale companiilor, sintetizate într-un mod foarte accesibil utilizatorului final. Risc Partener calculează limitele optime de acordare a creditului furnizor şi prezintă situaţiile actualizate ale incidentelor de plăţi şi litigiilor în care sunt implicate companiile pentru care se solicită interogările”, transmite CCI Alba.

Risc Partener este un certificat de tip „semafor”, folosind culorile roşu – risc foarte crescut, galben – risc peste nivelul mediu, verde – risc scăzut, facil de interpretat, emis în timp real și se bazează pe o scară valorică de notare a companiilor pentru care se face interogarea, de la 1 la 10, potrivit sursei citate.

Certificatul este un instrument pentru informarea solicitantului cu privire la stabilitatea unei companii, sau a riscului de insolvenţă la care aceasta este expusă.

Certificatul Risc Partener se bazează pe un set unitar de criterii pentru evaluarea companiilor, analizând aspecte precum: buna reputaţie, solvabilitatea, potenţialul de export, incidentele de plată înregistrate, etc., fiind un instrument de credibilitate a firmelor în relaţia cu partenerii lor de afaceri.

Certificatul va fi emis de către CCI Alba în baza unei solicitări scrise. Informațiile au scop informativ pentru solicitanții lor și nu pot fi folosite ca documente oficiale.

Detalii suplimentare, la adresa de e-mail consultanta@cciaalba.ro sau la telefon: 0258 – 811772.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax