Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Serviciul public de salubrizare în Alba Iulia, din nou „în așteptare”: CNSC trebuie să dea soluții pentru încă două contestații

Publicat

Încă două contestații au blocat încheierea contractului de delegare a serviciului de salubrizare în Alba Iulia. După ce, în data de 8 mai, câștigătoarea licitației a fost desemnată firma din Constanța, Polaris M Holding, alți doi ofertanți au depus contestații, în 17 mai. Este vorba despre firmele SC Salprest Alba și SC Brantner Servicii Ecologice din Cluj Napoca. Procedura este, astfel, din nou „în așteptare”, până la primirea unei soluții de la Consiliul Național de Soluționare a Constestațiilor (CNSC). Contractul se încheie pe o perioadă de 3 ani, iar valoarea estimată a acestuia este de 23.519.445,96 lei.

După aproximativ 10 luni de la relansarea licitației pentru „Delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia”, procedura este încă „în așteptare”.

În contestația formulată în data de 17 mai de către SC Salprest Alba, firma susține că prețurile practicate de firma câștigătoare a licitației sunt mult mai mari decât tarifele ofertate în procedură. Astfel, Salprest Alba (denumită anterior SC Salprest Ocna Mureș) contestă informațiile potrivit cărora „tarifele practicate de SC Polaris M Holding SRL, în celelalte localități în care efectuează servicii similare de salubrizare (Constanța, Arad, Târgu Jiu, Mangalia, Eforie și Năvodari) sunt la același nivel cu cele ofertate, cu o marjă de plus-minus 5%”, prezentate într-o adresă a Primăriei Alba Iulia, pe motiv că ele „nu corespund realității” și solicită excluderea din procedură a „ofertantului care prezintă informații false în scopul demonstrării îndeplinirii criteriilor de selecție”.

În aceeași zi, o altă contestație, formulată de SC Brantner Servicii Ecologice Cluj Napoca, a fost adresată CNSC. „Ținând cont de faptul că valoarea estimată a contractului este de 23.519.445,96 lei, tarifele ofertate de SC Polaris M Holding sunt aparent neobișnuit de scăzute în raport cu ceea ce urmează a se presta, precum și cu dispozițiile legale în vigoare”, „tarifele ofertate nu sunt realiste și nu se pot regăsi costurile minime pentru îndeplinirea serviciilor”, se arată în contestație.

Mai mult, firma clujeană susține că „în aceeași situație se găsește și SC Salprest Alba, care a ofertat tarife nejustificat de mici, care nu ar putea fi susținute printr-o fundamentare corectă și complexă” și solicită reevaluarea ambelor oferte.

În contextul în care în atribuirea acestui contract, criteriul a fost „prețul cel mai scăzut”, contestația firmei „Brantner Servicii Ecologice” menționează că „autoritatea contractantă trebuie să se asigure că aplicarea acestui criteriu nu se face în detrimentul executării corespunzătoare a contractului”.

Potrivit caietului de sarcini pentru „Delegarea de gestiune prin concesionare a serviciului public de salubrizare, deszăpezire și combatere polei în municipiul Alba Iulia”, lucrările incluse în contract sunt precolectarea, colectarea și transportul deșeurilor municipale și reciclabile, sortarea acestora, măturatul, stropitul, spălatul și întreținerea curățeniei căilor publice, curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de polei sau îngheț, colectarea cadavrelor de animale și predarea acestora unităților de incinerare, amplasarea și întreținerea toaletelor ecologice.

În luna ianuarie, atribuirea serviciului public de salubrizare a revenit firmei “Polaris M Holding” SRL Constanța, în baza punctajului, însă, serviciul a rămas în sarcina SC Salprest Ocna Mureș, până la soluționarea contestațiilor depuse de aceasta. Atunci, CNSC a admis în parte contestația Salprest Ocna Mureș, în care firma din Alba cerea anularea raportului procedurii de atribuire, să se constate că oferta depusă de  S.C. “Salprest Ocna Mureş” S.R.L. este admisibilă, să se constate că oferta S.C. “Polaris M Holding” S.R.L. este inacceptabilă, “pentru motivul că preţul ofertat este calificat drept preţ neobişnuit de scăzut” și altele.

Citiți și Atribuirea serviciului de salubrizare în Alba Iulia, din nou în stand-by. CNSC a admis în parte contestația Salprest Ocna Mureș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. CONTRIBUABIL

    miercuri, 19.06.2013 at 08:34

    Este minareala celor din Primaria Alba , a dlui. Ha(l)va si a sefei care intirzie zilnic la servici dna K.I. , ptr. care seful are mare „respect” ca-l are la mina.
    Aloo , Organele!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax