Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Serviciul Român de Informații: Cartele de telefonie româneşti, folosite în areale de conflict, inclusiv Siria şi Irak

Publicat

sim cartela telefon Serviciul Român de Informații a transmis că sunt folosite „cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă” în zonele de conflict, inclusiv în Siria și Irak, existând posibilitatea ca persoanele care le utilizează să fie cetățeni români, dar și indivizi care au conexiuni cu entități teroriste.

„Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inclusiv din cooperare cu alte structuri din SNPCT şi parteneri externi, cartele nenominale ale operatorilor români de telefonie mobilă sunt folosite în areale de conflict, inclusiv Siria şi Irak. Întrucât identitatea persoanelor care le utilizează nu poate fi stabilită, există posibilitatea ca aceste cartele să fie utilizate de cetăţeni români, rezidenţi în Siria (sau alte zone de conflict), dar şi de persoane având conexiune cu entităţi teroriste”, a transmis Serviciul Român la Informaţii, la solicitarea MEDIAFAX.

Premierul Dacian Cioloș a declarat că au fost folosite în ultima perioadă „cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România”. Cioloș a mai transmis că sunt câteva lucruri care vor fi puse în discuție în perioada următoare. „Ministrul Justiției și ministrul de Interne vor veni cu o notă în Guvern cu aceste elemente și ele vor fi supuse dezbaterii publice. Vor fi puse în dezbatere publică în momentul în care vor fi sintetizate”, a anunţat şeful Executivului duminică, la Pro TV.

Foto: wikipedia.org

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax