Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Serviciul Român de Informații: Comunicarea criptată, printarea 3D și rețelele sociale, principalele vulnerabilități

Publicat

sri securitate cibernetica Serviciile de intelligence și de securitate se confruntă cu o serie de actori și forțe care tind să schimbe jocul, existând pericole amplificate de tehnica de supraveghere, de comunicarea criptată, de printarea 3D, bioinginerie și de rețelele sociale care pot fi exploatate de grupuri ostile, este concluzia specialiștilor care au participat conferința internațională „Intelligence in the Knowledge Society”, transmite News.ro.

La conferința internațională „Intelligence in the Knowledge Society”, organizată la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”, au venit unii dintre cei mai importanti ofiteri ai serviciilor secrete din lume, care au identificat ca principale vulnerabilități tehnica de supraveghere, comunicarea criptată, printarea 3D, bioingineria și rețelele sociale.

„Serviciile de intelligence și de securitate se confruntă cu o serie de actori și forțe care tind să schimbe jocul. Avem pericole potențate de tehnica de supraveghere, comunicarea criptată, printarea 3D, bioinginerie, rețele sociale ce pot fi exploatate de grupuri ostile. Agresiuni imposibil de atribuit, fluxuri de imigranți impredictibile, organizații teroriste susținute de state eșuate, o nouă dinamică a mișcărilor sociale. Sunt tot atâtea provocări atipice pe care le au de rezolvat autoritățile naționale, serviciile de securitate și de intelligence și națiunile, în general”, arată Serviciul Român de Informații.

O altă vulnerabilitate identificată este volatilitatea economică accentuată și de împuținarea resurselor și adâncirea diferențelor dintre bogați și săraci.

„Vectorii de putere, fie cei statali, fie non-statali, încep să recurgă la instrumente noi și complexe: cetățenie activă, o colectivitate cu noi puteri, militarizarea identității, o (r)evoluție a gândirii colective”, mai arată SRI.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax