Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sevil Shhaideh nu va fi premier. Preşedintele Klaus Iohannis nu acceptă nominalizarea PSD-ALDE şi le cere altă propunere pentru conducerea Guvernului

Publicat

klaus iohannis presedinte Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu acceptă propunerea PSD şi ALDE pentru ca Sevil Shhaideh să fie nominalizată premier. Iohannis a cerut coaliţiei PSD – ALDE să vină cu altă nominalizare.

Într-o declaraţie scurtă, Iohannis nu a dat nici un motiv pentru care a respins propunerea.

“Săptămâna trecută, când am avut consultari, PSD şi ALDE – care au ţinut să vină împreună – mi-au propus-o pe doamna Shhaideh ca premier. Am cântărit cu grijă argumentele pro şi contra şi am decis să nu accept propunerea. Solicit PSD – ALDE să vină cu altă propunere”, a declarat Iohannis.

Reamintim că preşedintele a anunţat pe 22 decembrie, după ce a avut consultări cu partidele parlamentare, că va desemna premierul după Crăciun.

Liviu Dragnea a spus că Shhaideh este singura propunere pe care o s-o facă preşedintelui pentru conducerea viitorului guvern.
Saptamana trecuta, preşedintele PSD a cerut „public” serviciilor secrete să precizeze dacă există vreo problema de securitate legată de soţul premierului Sevil Shhaideh, Akram, care este cetăţean siriano-român şi a fost acuzat că ar avea pozitii pro Bashar al-Assad.

Sevil-ShhaidehSevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În perioada 1987-1991, ea a fost angajată ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa, iar din 1991 şi până în 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa. Ulterior, din 1993 şi până în 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice în Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa, iar între anii 2007 şi 2012 a condus Direcţia Generală de Proiecte din CJ Constanţa, având ca principale atribuţii coordonarea şi managementul proiectelor cu finanţare europeană. Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), în perioada în care Liviu Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, între principalele activităţi şi responsabilităţi numărându-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementează administraţia publică locală. De asemenea, din anul 2000, ea este preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax