Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sezonul incendiilor de vegetaţie în ALBA: Noi focare în zonele Mănărade și Sălciua. ISU Alba reaminteşte reguli şi sancţiuni

Publicat

incendiu padure

incendiu padure, vegetatie uscataPompierii din Alba au intervenit din nou, joi, pentru stingerea mai multor incendii ce au cuprins suprafeţe de vegetație uscată şi suprafeţe împădurite, în zona Frunțile Mănărăzii – localitatea Mănărade și zona Bujor – comuna Sălciua. ISU Alba reaminteşte regulile pentru arderi de mirişti şi sancţiuni pentru cetăţenii care nu le respectă.

Garda de intervenție Blaj a intervenit joi, 16 aprilie, la ora 14.54, în zona Frunțiile Mănărăzii, localitatea Mănărade, pentru stingerea unui incendiu de litieră, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5 ha. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii.

Reamintim faptul că pompierii au avut de stins un alt incendiu, izbucnit cu o zi înainte, în aceeași zonă.

Citește și UPDATE: INCENDIU de vegetaţie uscată în localitatea Mănărade. Au fost chemaţi să intervină pompierii din Blaj. Avertizări de la ISU Alba

Tot joi, Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit, la ora 15.20, în zona Bujor, comuna Sălciua, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, mărăciniș, doborâturi și litieră de pădure de foioase ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 0,5 ha.

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stins incendii și mijloace de primă intervenție, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sălciua.

Marți, 14 aprilie, pompierii au intervenit în aceeași zonă, pentru stingerea unui incendiu ce a mistuit 25 de hectare de teren.

Citește și UPDATE: INCENDIU de vegetaţie uscată în Munţii Apuseni. 25 de hectare de teren mistuite de flăcări în zona Sălciua

ISU Alba reaminteşte populaţiei faptul că se interzice igenizarea terenurilor prin incendiere și împotriva celor vinovaţi se vor lua următoarele măsuri:

– amendă contravenţională de până la 2.500 lei pentru nerespectarea normelor în domeniul apărării împotriva incendiilor;

– sancţionarea până la suspendarea subvenţiilor acordate de A.P.I.A;

– amenzi contravenţionale aplicate de Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, în valoare de 3.000 – 6.000 lei persoanelor fizice şi 25.000 – 50.000 lei persoanelor juridice.

Arderea vegetaţiei este un fenomen foarte periculos, care, odată scăpat de sub control, poate conduce la distrugerea a numeroase bunuri și, mai ales, la pierderea de vieți omenești.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax