Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Şi PSD lasă fără funcţii membrii de partid cercetaţi sau condamnaţi pentru fapte de corupţie. Propunere la Consiliul Naţional

Publicat

Congres PSD Alba ponta Într-o rezoluție adoptată vineri de Consiliul Național al PSD, se arată că membrii partidului care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului își vor pierde funcția dacă sunt urmăriți penal în dosare de corupție.

Conform rezoluției, membrii de partid arestați preventiv în cazuri de corupție își pierd automat funcția politică din PSD.

Totodată, membrii de partid trimiși în judecată în cazuri de corupție își pierd funcția din care au fost numiți cu sprijinul PSD și sunt suspendați din funcția politică în care au fost aleși.

Potrivit documentului, membrii de partid condamnați în primă instanță pentru fapte de corupție își pierd automat funcția din partid și sunt suspendați din calitatea de membru de partid.

Cei condamnați definitiv pentru fapte de corupție își pierd calitatea de membru al PSD.

Citeşte şi Decizie la PNL: Membrii de partid CONDAMNAŢI pierd automat şi apartenenţa la formaţiunea politică, iar cei arestaţi rămân fără funcţii

Reamintim că o delegaţie formată din 50 de reprezentanţi PSD Alba participă în perioada 20-21 martie, la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, unde se va desfăşura Consiliul Naţional al PSD. Cu acest prilej va fi ales un nou pereşedinte al consiliului, funcţie pentru care şi-a anunţat candidatura Rovana Plumb, ministrul Muncii.

Reuniunea cuprinde ateliere de lucru, în care vor fi dezbătute teme de interes naţional. Participă membri Consiliului Naţional, reprezentanţi ai departamentelor, invitaţi şi specialişti din diverse domenii de activitate.

Din judeţul Alba vor participa 50 de personae, din care 17 sunt membri ai Consiliului Naţional al PSD, iar restul sunt reprezentanţi ai departamentelor PSD din judeţ în domeniile agricultură, economie, administraţie, juridic, mediu, afaceri europene, egalitate de şanse.

După încheierea lucrărilor pe ateliere, vineri, 20 martie, se va desfăşura reuniunea Consiliului Naţional al PSD, în cadrul căruia va fi ales noul preşedinte al CN.

Lucrările Consiliului Naţional al PSD se vor încheia sâmbătă.

Vicepreşedinta PSD, Rovana Plumb, este susţinută pentru funcţia de conducere a Consiliului Naţional de premierul Victor Ponta şi de Liviu Dragnea.

L a Consiliului Naţional al PSD, miza principală este însă adoptarea noului statut al partidului, cu măsuri de reformă propuse de Ponta şi Dragnea, printre care interzicerea dreptului ca un preşedinte de Consiliu Judeţean să fie simultan şi preşedinte de organizaţie sau retrageri de pe scena politică în contextul problemelor cu justiţia.

sursa: Agerpres

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax