Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Siguranţă pentru viaţă”. Campanie de informare a persoanelor din centrele de plasament din Alba

Publicat

Persoanele instituţionalizate în centrele de plasament vor fi informate, în perioada următoare, pentru prevenirea traficului de persoane, victimizării minorilor, dar şi despre drepturile pe care le au. Iniţiativa aparţine Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, ce derulează campania “Siguranţă pentru viaţă”, în perioada octombrie 2017 – mai 2018.

Campania urmăreşte prevenirea traficului de persoane, a victimizării minorilor şi a delincvenţei juvenile în rândul categoriilor sociale cu un grad ridicat de vulnerabilitate. Vor fi desfăşurate activităţi de prevenire pentru persoanele instituţionalizate cu măsuri de protecţie specială aflate în centrele de plasament, de zi sau alte tipuri de centre, dar şi pentru personalul din centrele aflate în subordinea DGASPC Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

“Centrele de plasament din România pot reprezenta o piaţă de racolare pentru proxeneţi şi traficanţii de persoane. Victimele provin dintr-un mediu defavorizat şi se confruntă cu probleme de comportament. Potrivit specialiştilor din domeniu, potenţialele victime ale traficanţilor părăsesc în mod frecvent instituţia, prezintă dificultăţi în analizarea situaţiilor şi a factorilor de risc, intră în anturaje cu potenţial infracţional, au o gândire critică slab dezvoltată, sunt uşor de manipulat, dau dovadă de infantilism, insecuritate afectivă, simt nevoia de siguranţă şi protecţie”, transmite ANITP, Centrul Regional Alba Iulia .

Obiectivele campaniei sunt informarea şi conştientizarea grupului ţintă cu privire la conceptul de trafic de persoane, riscurile asociate acestei infracţiuni şi drepturile victimelor, educarea şi responsabilizarea reprezentanţilor grupului ţintă în vederea adoptării unui comportament preventiv, care să reducă nivelul de vulnerabilitate la trafic şi instruirea/informarea personalului din centrele de tip familial coordonate de DGASPC Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în ceea ce priveşte identificarea victimelor traficului de minori/persoane, a consecinţelor în plan psihologic şi furnizarea de serviciilor de asistenţă specifice nevoilor victimelor.

Campania se derulează împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane coordonează, evaluează şi monitorizează la nivel naţional aplicarea politicilor în domeniul traficului de persoane de către instituţiile publice, precum şi a celor din domeniul protecţiei şi asistenţei acordate victimelor acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax