Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Simone Albani cere modificarea contractului cu STP: „Fondul de salarii este de circa 6 miliarde de lei vechi, aproape cât al Primăriei „

Publicat

Consilierul local liberal Simone Albani cere modificarea hotărârii de CL prin care a fost aprobat contractul de delegare a gestiunii serviciului de trasport public local de persoane prin curse regulate. Acesta atrage atenția că ”Primăria Alba Iulia nu-și poate permite, într-o perioadă de criză economică, să subvenționeze o societate privată cu o cotă de profit de 4,5%”.

În  proiectul de hotărâre pe care intenționează să îl supună aprobării consilierilor locali, Albani precizează că „niciodată în ultimii 10 ani, STP Alba Iulia nu  avut o cotă de profit de 4,5%, deși a primit subvențiile din partea primăriei și, mai mult, în anii în care a înregistrat investiții, STP figurează pe site-ul Ministerului de Finanțe, în 2003 cu pierderi de 522.190 lei, în 2004 cu pierderi de 17.289 lei, iar în 2005 cu pierderi de 99.569 lei”.

Simone mai atrage atenția că „fondul de salarii al STP este de circa 6 miliarde de lei vechi, asemănător cu cel al Primăriei Alba Iulia, deși numărul salariaților societății de transport este de circa patru ori mai mic. Primăria Alba Iulia nu poate subvenționa salariile foarte mari ale conducătorilor STP, în timp ce personalul de execuție are venituri salariale modeste”.

Ultimul aspect pe care liberalul îl menționează este acela că vrea un transport public civilizat, dar la costuri reale și nu ilegale. „De exemplu, cu subvenția acordată lunar cu titlu de monopol, SC STP Alba Iulia, s-ar putea refuncționaliza o secție din cadrul Spitalului Județean Alba”, încheie Albani.

Acesta este de părere că atribuirea acestui contract s-a făcut direct prin asociere, nerespectându-se principiul transparenței și competitivității, astfel că solicită colegilor săi consilieri revocarea aceste hotărâri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Bogdan

    luni, 22.10.2012 at 10:08

    Ce stie Domnul Albani despre costurile intretinerii unei Companii precum STP?
    Ce vrea Domnul Albani ca angajatii STP sa aiba salarii de mizerie ca cei ai domniei sale?
    Felicitari Primariei si managementului societatii STP,au reusit sa construiasca cel mai modern sistem de transport public din tara.Mi-ar parea foarte rau sa se distruga din cauza razboiului politic.

  2. Pingback: STP reacţionează la acuzaţiile liberalilor: “Simone Albani propune Consiliului Local Alba Iulia să nu respecte legea” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax