Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sindicatul „Viitorul Mineritului” a atacat în instanţă decizia CNA de oprire a spoturilor TV pentru promovarea proiectului Roşia Montană

Publicat

Sindicatul Viitorul Mineritului a cerut în instanţă suspendarea și anularea deciziei Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) privind oprirea de la difuzare a spoturilor TV de promovare a proiectului minier de la Roşia Montană. Susţin că “oamenii din Roșia Montană au dreptul să-și facă vocea auzită” şi că îşi apără dreptul la opinie şi muncă.

Reprezentanţii sindicatului precizează că s-au adresat, miercuri, Curții de Apel București referitor la anularea deciziei CNA de “intrarea în legalitate în privinţa spoturilor aferente campaniei de promovare în spaţiul audiovizual a proiectului minier de la Roşia Montană”.

În calitate de titular al spoturilor publicitare suspendate, sindicatul atacă această decizie în instanță pe baza a cinci argumente:

“1. Nu există o motivare a acestei decizii, în afara enumerării generale a unor articole de lege pe care este evident că nu le-am încălcat.

2. Luarea unei decizii cu privire la spoturile publicitare în cauză nu era inclusă pe ordinea de zi a şedinţei CNA din 15.10.2013.

3. Luarea unei decizii cu privire la spoturile publicitare s-a făcut cu încălcarea unui elementar drept la apărare al nostru, neavând în niciun fel posibilitatea să ne exprimăm punctul de vedere în respectiva ședință care a precedat decizia.

4. Decizia atacată a fost adoptată cu încălcarea normelor de ordine publică privitoare la procedura de vot, nefiind întrunit un cvorum valabil.

5. Decizia contestată a fost luată în absenţa punctului de vedere al Consiliului Român pentru Publicitate („RAC”)”, se arată într-un comunicat semnat de preşedintele sindicatului, Cristian Albu.

Acesta precizează că au solicitat instanței “să constate că decizia CNA este evident nelegală, pentru că e revoltător cum o instituție a statului încalcă dreptul elementar la apărare și la opinie. Sindicatul Viitorul Mineritului reprezintă o organizaţie non-profit care apără dreptul la muncă al oamenilor din zona minieră Roșia Montană și împrejurimi.

În virtutea deciziei CNA, acești oameni vor fi lipsiți, astfel, de o modalitate legală şi democratică de manifestare a propriilor opinii şi a voinţei lor cu privire la proiectul minier în dezbatere”.

Reamintim că, marţi, CNA a hotărât oprirea de la difuzare a 11 spoturi TV de promovare a proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, pe motiv că încalcă legislaţia audiovizualului, iar acestea trebuie “să nu stimuleze comportamente dăunătoare sănătăţii sau siguranţei populaţiei”.

Citeşte şi CNA a oprit spoturile TV de promovare a proiectului Roşia Montană. Sindicatul Viitorul Mineritului: “Unde s-a mai văzut ca oamenii să nu poată cere locuri de muncă?”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Dionis

    joi, 17.10.2013 at 10:25

    Sindicatul „Viitorul Mineritului” = R.M.G.C. (egalitatea este valabila si invers)!

    Acest sindicat este „creatia” celor de la RMGC. Punct!

  2. ela

    vineri, 18.10.2013 at 11:37

    Sindicatul susține și reprezinta drepturile comunității miniere de la Roșia Montană! Sustin locurile de munca la Rosia Montana!

  3. eta

    marți, 29.10.2013 at 12:18

    E vremea ca autoritățile române să pună capăt in deciziei. Peste 30 de mine închise se bucură de interesul investitorilor, ceea ce ar putea însemna zeci de mii de locuri de muncă pentru minerii șomeri din România.Locurile de muncă de la Roșia Montană sunt bune pentru România și ce e bun pentru România e bun și pentru mine.

  4. Rusu Mirel

    duminică, 17.11.2013 at 22:58

    Toti avem dreptul la replica, toti trebuie sa stie ce se afla de fapt la ROSIA MONTANA!!. Sper ca spoturile sa poata fi in continuare difuzate si astfel romanii sa vada cat de greu e la noi, cand nu avem siguranta ca maine o sa avem ce le pune copiilor noștri pe masa, spre deosebire de cei cu servicii stabile si fara griji.

  5. Tudor Pop

    luni, 25.11.2013 at 22:35

    Dezavantajul proiectului minier este ca, fiind primul proiect minier modern de amploare construit in Romania, naste reticenta, pentru ca tot ceea ce este necunoscut provoaca teama. Totusi, la nivel mondial, tehnologiile folosite la Rosia Montana sunt folosite de 100 de ani, sunt sute de mine care opereaza in mod asemanator, inclusiv in state europene precum Suedia sau Finlanda

  6. Marcel

    miercuri, 27.11.2013 at 19:01

    Sustinem Rosia Montana

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax