Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu funcţionează, până în 15 iunie. Trebuie adaptat la noile proceduri de atribuire

Publicat

calculator

contractAgenția Națională pentru Achiziții Publice a anunţat că de joi, 26 mai, SEAP nu va fi funcţional, până în 15 iunie, din cauza unor disfuncționalități de natură tehnică și operațională. Trebuie adaptat sistemul la noua legislaţie şi procedură de atribuire.

“Începând cu data de 26.05.2015, data intrării în vigoare a noilor legi în domeniul achizițiilor publice și totodată a abrogării prevederilor referitoare la evaluarea documentațiilor de atribuire de către ANAP, dar și a Hotărârii Guvernului nr. 1660 din 22 noiembrie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publică prin mijloace electronice din Ordonața de urgență a Guvernului nr. 34/2006, inițierea procedurilor de atribuire de către autoritățile contractante în SEAP va fi întreruptă temporar până la data de 15 iunie 2016”, transmite Agenţia, într-un comunicat de presă.

Astfel, în această perioadă, Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP) nu va fi funcțional.

Întreruperea este cauzată de disfuncționalități de natură tehnică și operațională de la nivelul sistemului, explică sursa citată.

“În principal, până la acest moment nu a fost finalizată metodologia referitoare la fluxul de inițiere în SEAP a procedurilor de atribuire, care trebuie adaptată la noua legislație”, potrivit ANAP.

Varianta finală a pachetului legislativ a fost adoptată de Parlamentul României în data de 10 mai 2016, iar Normele metodologice de aplicare a noilor legi sunt pregătite pentru a fi aprobate în Guvern.

“Prin urmare, vă rugăm să aveți în vedere elaborarea și transmiterea spre evaluare a documentațiilor de atribuire începând cu data operaționalizării sistemului informatic de la nivelul SEAP, adică începând cu 15 iunie 2016”, potrivit sursei citate.

Vezi şi Noul sistem al achiziţiilor publice directe intră în vigoare de JOI. Care sunt modificările din legislaţie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax