Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Situaţie CRITICĂ la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia. Restanţe mari la utilităţi şi fără fonduri pentru evenimente

Publicat

casa de cultura a studentilor 1 Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia se află într-o situaţie critică privind funcţionarea, figurând cu restanţe mari la gaz, curent, apă, telefon, salubritate, care au dus la primirea de notificări de debranşare din partea furnizorilor de utilităţi de mai multe ori în acest an. Datorită acestor restanţe, Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu luna mai a fost limitată, în ceea ce priveşte dreptul de a efectua plăţi prin Trezoreria Alba Iulia, acesta fiind restrâns doar la achitarea salariilor angajaţilor. În şase luni, Ministerul Tineretului şi Sportului nu a răspuns la nicio adresă trimisă de instituţia din Alba Iulia, prin care solicită sprijin

Instituţia a trimis în perioada aprilie – septembrie nu mai puţin de şase adrese către ordonatorul principal de credite, Ministerul Tineretului şi Sportului, prin care solicită rectificarea bugetului în vederea repunerii instituţiei în stare de funcţionare. Până acum potrivit directorului, Gheorghe Berghian „nu am primit niciun răspuns legat de rezolvarea acestor probleme. Situaţia este cu atât mai bizară cu cât Casa de Cultura a Studenţilor dispune de unele fonduri proprii, e drept insuficiente, dar care nici acestea nu pot fi utilizate în lipsa aprobării filei de buget de către Ministerul Tineretului şi Sportului”.

În luna iunie a fost solicitată primirea ministrului Gabriela Szabo, pentru a-i prezenta problemele instituţiei ai cere sprijinul în rezolvarea lor. „M-am deplasat la Bucureşti, iar la audienţa programată a luat parte un consilier al doamnei ministru, căruia i-am expus situaţia instituţiei şi i-am înmânat documentele aferente, însă nici dupa aceasta nu am primit un răspuns din partea ministerului”, a mai precizat Gheorghe Berghean.

Activităţi cultural-artistice pentru tineri şi studenti, pe care instituţia le organiza în anii trecuţi nu au mai avut loc în 2014, din lipsa fondurilor necesare. Astfel sunt şanse mari ca inclusiv Festivalul Naţional Studenţesc „Serbările Unirii”, ajuns la a 23-a ediţie, să nu mai aibă loc.

Mai sunt puse în pericol şi alte evenimente importante pentru Alba Iulia şi judeţul Alba, care ar urma sa fie găzduite de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia.

„Nu văd cum, în lipsa căldurii şi a utilităţilor necesare, am putea găzdui Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti”, Congresul Spritualităţii Româneşti, evenimentele dedicate Zilei Naţionale a României, conferinţe naţionale şi alte activităţi cu impact local, judeţean şi naţional. Este hilar că nu putem schimba nici măcar becurile arse din sala de spectacole sau face reparaţiile necesare la toalete, în lipsa aprobării acestor cheltuieli de minister. Şi suntem aproape de luna octombrie”, spune directorul instituţiei.

Aceste probleme au fost expuse şi prefectului, Gheorghe Feneşer, într-o audienţă solicitată de directorul Case de Cultură a Studenţilor, în luna august, în speranţa că ministerul de resort, se va sensibiliza, în ultimul ceas, pentru a putea funcţiona a nu pune astfel Casa de Cultură a Studenţilor în situaţia de a-şi închide portile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax