Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Slujbă religioasă în memoria lui Mihai Muncuş, biologul marin dispărut în luna ianuarie, pe Insula Raoul din Noua Zeelandă

Publicat

Familia lui Mihai Nagy Muncuş, biologul marin dispărut în apele Pacificului la începutul lunii ianuarie îşi va lua la revedere de la acesta aşa cum se cuvine. Sâmbătă, la biserica Centru din Alba Iulia va fi organizată o slujbă de pomenire în memoria tânărului de 33 de ani care a plecat de acasă pentru a-şi împlini un vis, dar din nefericire nu s-a mai întors.

După 6 săptămâni de la dispariţia tânărului, părinţii acestuia încearcă să se obişnuiască cu ideea că Mihai nu  va mai veni acasă. În lipsa unui trup pe care să îl îngroape creştineşte, familia se va ruga pentru acesta alături de toţi cei care încă îl mai aşteaptă. Soţia acestuia, Kinga Nagy Muncuş, s-a întors recent din vizita pe care a efectuat-o pe Raoul Island, insula unde biologul a dispărut, dar din păcate fără veşti despre acesta.

Reamintim că Mihai Nagy Muncuş  se afla într-o misiune de voluntariat pe Insula Raoul din Noua Zeelandă, iar, în cursul zilei de 2 ianuarie, a plecat să măsoare temperatura apei oceanice şi nu s-a mai întors.

Publicaţiile din Noua Zeelandă relatează că Mihai Muncuş ar fi fost izbit un val puternic şi atras de pe mal în apa oceanică. Tânărul a fost dat dispărut de colegi, iar, timp de mai multe zile, echipe acvatice şi aeriene au inspectat zona, fără succes. În urma căutărilor, a fost descoperit, la aproximativ 1000 de metri de locul unde se presupune că acesta a dispărut, aparatul de măsurat temperatura şi maşina cu care acesta s-a deplasat duminică, în jurul orei 6.00, la faţa locului.

Mihai Nagy Muncuş a absolvit Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia şi Facultatea de Silvicultură din Oradea, iar, împreună cu soţia sa, fondaseră Asociaţia „Biounivers”. Acesta urma să se întoarcă acasă după 6 luni.

Muncuş făcea parte din echipa de 6 persoane (3 voluntari şi 3 cercetători) trimise de Departamentul de Conservare (DOC) pe Raoul Island, o insulă nepopulată aflată la 1000 de kilometri de Noua Zeelandă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax